Čakovec dobio prvu kućicu za knjige: Knjižnica na otvorenom koja radi od 0 do 24!

Na inicijativu Čakovčanke Marije Maček, Grad Čakovec u suradnji s  Knjižnicom Nikole Zrinski Čakovec u centru grada postavljena je prva kućica za knjige. Slatku kućicu oslikali su učenici Graditeljske škole Čakovec smjera dizajneri unutrašnje arhitekture. 

Tako je u mjesecu knjige Čakovec dobio svojevrsnu knjižnicu na otvorenom, zamišljena je kao mjesto na kojem će građani besplatno uzimati knjige, pročitati ih te vratiti. Kućica ima dva dijela, gornji je štivo za odrasle, dok se u donjem dijelu nalaze slikovnice i knjige za dječji uzrast.

–  Vrijednost ove kućice je 2700 kuna, a vjerujem da će ova mala knjižnica na otvorenom koja je otvorena od 0 do 24, dodatno približiti knjige onim najmlađima. Prvo punjenje je napravila Knjižnica Nikole Zrinski Čakovec, a zamišljena je da građani dođu, posude knjigu, te naravno mogu staviti i svoje drage knjige, poručio je gradonačelnik Stjepan Kovač, te dodao kako mu je želja da građani ovu kućicu i čuvaju.

U prvoj fazi na području Čakovca postavit će se dvije kućice, a ukoliko se projekt pokaže uspješnim, još nekoliko. Ovakve kućice imaju i drugi gradovi u Hrvatskoj, a nadamo se da će ova super ideja oživjeti i kod nas.

Foto: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar