Gradonačelnik Kolarek navija(o) za Silviju Kosec, ali ne i priločki učitelji!

ljubomir kolarek
Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga

Preloška osnovna škola, kako smo već pisali dobila je svoju novu ravnateljicu Melitu Trupković, učiteljicu razredne nastave iz Malog Mihaljevca. Uz nju, svoju kandidaturu je istakla i dosadašnja ravnateljica Nina Lesinger te Silvija Kosec. No, nakon što je uvidjela da nema podršku svog kolektiva, dosadašnja ravnateljica Lesinger, odustala je od svog reizbora. Drugim riječima, koplja su se lomila oko dvije učiteljice razredne nastave, a na kraju je izabrana Melita Trupković.

No, kako sada stvari stoje priči tu nije kraj. Naime, sam natječaj i sve što se događalo oko njega, još uvijek je glavna priča u Prelogu i šire u negativnom kontekstu. U mnogim stvarima, pa tako i ovoj, u kojima bi glavnu riječ trebala imati struka, opet se svodi na politiku koja je u ovom slučaju dodatno “zamotana” u lokalpatriotizam. Kad je tako nije čudno da generalno i naš školski sustav ne može iskoračiti naprijed. 

Kolarek želi Priločanku za ravnateljicu

U pokušaju da dođemo do bilo kakve suvisle informacije što se zapravo događa(lo) oko izbora nove ravnateljice zbog kojeg će se cijelim slučajem baviti kako doznajemo i prosvjetna inspekcija, krenuli smo od poruke Ljubomira Kolareka, gradonačelnika Preloga sa zadnje sjednice gradskog vijeća.

– Ja razmišljam preloški, nemojte me krivo shvatiti. Možda nekome bilo krivo ili pravo, nema tu politike. Moramo jedni drugima pogledati u oči i reći jesmo li mi iz Preloga ili otkud smo. Ako naš domaći čovjek ne može dobiti šansu onda je to žalosno, poručio je Ljubomir Kolarek.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje od petka, 13. prosinca, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.


Ostavi komentar