Gradonačelnik Kolarek najavio da će cijena POS-ovog stana u Prelogu biti 1100 eura za kvadrat

Press Prelog
Pressica Grada Preloga

Gradu Prelog sustavno nedostaje parcela za individualnu stambenu izgradnju, a javlja se i sve veći interes za stanovima. Shodno tome, početkom ove godine kao što smo prvi najavili, gradonačelnik Ljubomir Kolarek najavio je i gradnju stambene zgrade na preloškom jugu sa 40-tak stanova.

– Grad Prelog osigurao je zemljište, idejni i glavni projekt, katalog, parcelizaciju zemljišta, komunalije-struju, vodu, plin, kanalizaciju. Po zakonu, maksimalna je cijena stanova 1200 eura, no mi se odričemo dijela uloženog u infrastrukturu i idemo s 1100 eura, naravno, radi lakše prodaje jer nam je to u interesu.

U samo nekoliko dana od objave Javnog poziva već je pristiglo desetak upita zaintresiranih građana. Istina, Grad se nada kako će se u stanogradnju uključiti i gospodarstvenici s obzirom na neprestano otvaranje novih radnih mjesta ali i nedostatak domaće radne snage pa radnici pristižu sa svih strana, rekao je Kolarek danas na pressici koju je organizirao Grad Prelog povodom nadolazećih manifestacija.

Ostavi komentar