Gradonačelnica Ljerka Cividini održala prvi radni sastanak s predsjednicima mjesnih odbora i gradskih kotareva

Iz grada Čakovca stiže priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Nakon konstituiranja novih saziva gotovo svih Vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva izabranih na prije mjesec i pol održanim lokalnim izborima, u srijedu je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održan prvi radni sastanak predsjednika s gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini. Osim gradonačelnice, sastanku su nazočili i pročelnici upravnih odjela Grada Čakovca.

Pozdravljajući prisutne predstavnike čakovečke mjesne samouprave, gradonačelnica Cividini rekla je da je obilazeći sva naselja u sastavu Grada Čakovca vidjela da u mnogima postoje problemi koji se duže vrijeme nisu rješavali.

U razgovorima koje je obavila na terenu, građani su skretali pozornost na potrebu ulaganja u obnovu i izgradnju komunalne infrastrukture, uređenje naselja, te povećanje kvalitete društvenog života. Kako je rekla, od predsjednika mjesnih odbora i gradskih kotareva, očekuje da artikuliraju te potrebe i zahtjeve te ih predlože za realizaciju.

Sastanak je bilo prilika i da se novoizabrani predstavnici mjesne samouprave pobliže upoznaju s načinom funkcioniranja upravnih odjela te s procedurama s kojima će se susretati u svakodnevnom radu.

Kako je najavila gradonačelnica, ovakvi sastanci održavat će se redovno. Inače, od ukupno šesnaest predsjednika mjesnih odbora i gradskih kotareva osam je novih, sedam starih, a u jednom, Štefancu, Vijeće Mjesnog odbora još uvijek nije konstituirano.

Ostavi komentar