13.9 C
Čakovec
Subota, 2 rujna, 2023

Grad Prelog smanjuje plaće svojim zaposlenicima

Pandemija koronavirusa počela se održavati na proračune naših gradova i općina pa kreću rezovi. I Grad Prelog se svojim prijedlogom mjera odlučio pridružiti štednji.

 – Situacija nije dobra, proračunski prihodi nam se smanjuju, gospodarstvo nam je u velikim problemima. Budućnost, svi vidimo, je neizvjesna. Moramo reagirati što prije i moramo početi od sebe, tim je riječima gradonačelnik Kolarek najavio smanjenje plaća svim zaposlenima u gradskoj upravi te svim ustanovama, koje se financiraju iz Proračuna Grada Preloga.

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa neminovno će doći do smanjenja gospodarskih aktivnosti kako na području Preloga, Međimurske županije tako i na području cijele zemlje i šire.

Gradonačelnik Kolarek, u dogovoru sa zamjenikom Zdravkom Kvakanom, donio je odluku o smanjenju plaća od 15% svim zaposlenima u gradskoj upravi te svim ustanovama, koje se financiraju iz Proračuna Grada Preloga. Gradskom vijeću Grada Preloga biti će upućene mjere za pomoć gospodarstvenicima s područja Preloga, koje će se odnositi na plaćanje i naplatu određenih davanja, koje su u nadležnosti Grada Preloga (komunalna naknada, porez na potrošnju, zakup prostora za uslužne djelatnosti, zakup javnih površina na području Grada Preloga).

O donošenju tih mjera odlučivat će Gradsko vijeće Grada Preloga, na svojoj sljedećoj sjednici, koja će se održati 7. svibnja. Sve investicije, koje su trenutno u tijeku na području Preloga, nastavljuju se uobičajenim tempom, ali je najavljena preraspodjela u Proračunu u cilju da se troši samo na ono što je nužno te vitalno za ovo krizno vrijeme, uzrokovano epidemijom koronavirusa.

Upravo nastavkom ulaganja, poput projekta komunalnog uređenja Gospodarske zone Prelog Sjever, vrijednog više od 12 milijuna kuna, pomaže se i gospodarstvu te očuvanju radnih mjesta. 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE