Grad Prelog obilježio Dan oslobođenja od mađarske okupacije

I ove su godine, ispred Spomenika Palim borcima u Prelogu, položeni vijenci i upaljene svijeće povodom Dana oslobođenja Preloga i Međimurja od mađarske okupacije za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Obilježavanju je, uz predstavnike Grada Preloga, nazočio i Dragutin Glavina, predsjednik Skupštine Međimurske županije, Anica Naranđa, predsjednica Mjesnog odbora Prelog te predstavnici Udruge Kalinka, Udruge ruskog govornog područja u Međimurju.

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek u svom je kratkom obraćanju istakao:

-Početkom travnja 1945. godine, Kalnički partizanski odred, bugarske i svjetske jedinice ušle su u Međimurje i prekinule četverogodišnju nacističku okupaciju, a dolaskom hrvatskih partizanskih jedinica, naš je kraj posljednji pripojen matici zemlji. Svih tih događaja prisjećamo se u ovo vrijeme kada u centrima svjetske moći ponovno tinja ideja o velikom svjetskom sukobu.

Možemo se samo nadati da do takvih stvari neće doći, već da će na svim krajevima svijeta prevladati razum. Hrvatska mora misliti na sebe i svoju sigurnost. Ulagati u svoju vojsku, jačati vojsku i policiju te na taj način biti spremna za globalnu sigurnosnu situaciju koja podrazumijeva prijetnje za Europu kao i prijetnje u hrvatskom susjedstvu.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE