-0.6 C
Čakovec
Subota, 9 prosinca, 2023

Grad Mursko Središće razmatra otvaranje fizijatrijske ordinacije u suradnji s Domom zdravlja Čakovec

Sastanak između gradonačelnika Grada Mursko Središće, Dražena Srpaka, i ravnateljice Doma zdravlja Čakovec, Vlatke Pleh, održan danas, razmatrao je mogućnost otvaranja fizijatrijske ordinacije u gradu.

Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, aktualni sat je obuhvatio pitanje mogućeg otvaranja pedijatrijske i ginekološke ambulante u Murskom Središću. Inicijativa za takvo nešto postoji već desetak godina, a prije sedam, osam godina čak je bio poduzet ozbiljan pokušaj otvaranja ginekološke ambulante. Međutim, tada nije bilo dovoljno upisanih pacijentica kako bi se zadovoljio minimalni broj potreban za otvaranje ambulante, što je iznosilo minimalno 4500 pacijentica.

Kada je riječ o pedijatrijskoj ambulanti, tada nije bilo dostupnog pedijatra koji bi preuzeo tim, a to je i dalje slučaj. Trenutno također nema ni slobodnog ginekologa. Na današnjem sastanku, gradonačelnik Dražen Srpak susreo se s ravnateljicom Doma zdravlja Čakovec, Vlatkom Pleh, njenim zamjenikom Franjom Horvatom i glavnom sestrom Doma zdravlja Irenom Mađarić Tuksar. Tema je ponovno analizirana, a zaključak je da je trenutačno nemoguće ostvariti otvaranje tih dviju ambulanti zbog nedostatka liječnika. Također je vrlo upitno, gotovo nemoguće, skupiti dovoljan broj pacijenata za otvaranje tih ambulanti.

Ipak, s obzirom na to da Grad Mursko Središće ima slobodan prostor pored Hitne pomoći, rodila se ideja da se pokuša otvoriti fizijatrijska ordinacija. To bi bilo od velike pomoći i koristi za starije osobe te za one s povredama lokomotornog sustava koje se teže kreću i slabo su mobilne. Prostor je pregledan, a prema riječima ravnateljice, odgovarao bi takvoj namjeni. Sljedeći korak bio bi slanje pisma namjere Ministarstvu zdravstva, u kojem će biti izražena potreba za financiranjem jednog fizijatrijskog tima. Gradonačelnik će se kao saborski zastupnik svakako uključiti u taj proces. Gradonačelnik je zahvalio ravnateljici na razumijevanju potreba stanovništva Grada Mursko Središće.

 

Izvor i foto: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE