Dugogodišnje prijateljstvo jača u najtežim trenutcima!

Priopćenje Grada Murskog Središća prenosimo u cijelosti.

U mađarskom dijelu Gradišća uz samu granicu s Austrijom je općina Narda koja je pobratimljena s Gradom Mursko Središće, a suradnja je na visokom nivou. Ljudi se međusobno poznaju, razmjenjuju se kulturni, sportski i drugi sadržaji, a Grad Mursko Središće pomagao je u očuvanju hrvatske kulture pjesme i plesa te je tako prošle godine izdana pjesmarica starih gradiščanskih pjesama.

Grad Mursko Središće također je pomagao kod ponovnog otvaranja dječjeg vrtića na način da je donirao određena sredstva, a gradonačelnik Dražen Srpak se osobno založio kod Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan domovine te su i oni također pomogli u tome. Dugogodišnje veze i suradnja urodili su i iskrenim prijateljstvima te nas je stoga izuzetno pogodilo ovo što im se desilo.

Gradonačelnik je razgovarao s načelnicom Općine Narda Kristinom Glavanić te s našim veleposlanikom u Budimpešti g. Andrlićem u svrhu moguće pomoći pobratimljenoj općini.

Načelnica Općine zamolila je gradonačelnika da se još danas pričeka jer se ionako zbog trenutne kiše i natopljenog terena ne može puno učiniti, a da će se o mogućoj pomoći još danas tijekom dana ili najkasnije sutra očitovati, a nakon toga će Grad Mursko Središće u skladu sa svojim mogućnostima isto i učiniti.

Sreća je što nema stradalih, a vjerujemo da će se uz pomoć njihove Županije, Mađarske države, našeg veleposlanstva pa i Grada Mursko Središće stvari brzo dovesti u red.

Poplava Uništen krov kuće Gradišće, prirodna katastrofa Uništen krov kuće Vatrogasno vozilo Gradišće, prirodna katastrofa Uništen krov kuće Poplava Uništen krov kuće Uništen krov kuće Gradišće, prirodna katastrofa Gradišće, prirodna katastrofa

Izvor i foto: GMS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE