0.6 C
Čakovec
Subota, 9 prosinca, 2023

Grad Čakovec: u četvrtak se obilježava Dan oslobođenja Međimurja

U četvrtak, 06. travnja 2023. godine, izaslanstva Međimurske županije, Grada Čakovca, Općine Donji Kraljevec i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije položit će vijenac i zapaliti svijeće u povodu 78. godišnjice oslobođenja Međimurja od nacifašističke okupacije, odnosno mađarskog i njemačkog nacističkog okupatora.

Program obilježavanja započeti će u 8:30 sati paljenjem svijeća ispred spomenika na Trgu Eugena Kvaternika te će delegacija Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurja položiti vijenac. Nakon toga, u 9:00 sati, uslijedit će polaganje vijenca i paljenje svijeća ispred Spomenika poginulim partizanima na čakovečkom groblju u Mihovljanu, uz govore Miljenka Zorka, predsjednika Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije, te gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini.

Posljednji dio programa obilježavanja održat će se u 10:00 sati, gdje će se polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomen-groblju Sv. Juraj u Trnju, prisjetiti žrtava fašizma. Nakon toga, slijede govori Miljenka Horvata, načelnika Općine Donji Kraljevec, Miljenka Zorka, predsjednika Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije, te Matije Posavca, župana Međimurske županije.

Kako je Prelog obilježio Dana oslobođenja Preloga i Međimurja, pogledajte ovdje: https://www.mnovine.hr/medimurje/tradicionalno-obiljezavanje-dana-oslobodenja-preloga-i-medimurja/

Izvor: Služba za poslove župana

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Ovo je potpuno nova Toyota Camry

Moto Mrazevi u Čakovcu 2023

Moto Mrazevi brundali Čakovcem

Bijela čarolija – Nastup dječjih vrtića grada Čakovca i ostalih u Centru za kulturu 2023

Bijela čarolija