Grad Čakovec raspisao javni poziv za sufinanciranje projekata i programa udruga

Grad Čakovec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

U četvrtak su objavljeni Javni poziv za dostavu prijava za financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima  u 2019. godini i Javni poziv za dostavu prijava za financijske potpore projektima i programima zadovoljavanju javnih potreba u mjesnoj samoupravi u 2019. godini. Preko njih Grad Čakovec sufinancira udruge koje djeluju na njegovom području, a otvoren je do 21. siječnja 2019. godine.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, s ovakvim načinom dodjele proračunskih sredstava počeli smo na početku prošlog mandata, ne samo zbog toga što su se tada promijenili propisi, već zbog toga što smo željeli što kvalitetnije i objektivnije podupirati brojne programe i projekte koje provode udruge s područja Čakovca. „Ukupno je za ovu namjenu u Proračunu Grada Čakovca osigurano 9 i pol milijuna kuna što je najviše dosad. Čakovec je grad koji s obzirom na broj stanovnika ima izuzetno razvijen civilni sektor, koji svojim kvalitetnim radom obogaćuje gotovo svaki segment društvenog života, te što je najvažnije, daje potporu i pokriva i ona područja s kojima se ne može ili ne smije baviti javna uprava.“, naglasio je Kovač.

Novost u odnosu na proteklu godinu je u tome da će Javni poziv vezan uz aktivnosti sportskih udruga raspisati, provodili, evaluirati te potpisivati ugovora od ove godine obavljati Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca. Sami sportaši sredstva će dodjeljivati prema svojim kriterijima, jer sami novac namijenjen sportu mogu  najbolje usmjeriti prema klubovima. Druga novina, završio je Kovač, vezana je uz mogućnost online prijave projekta. Cilj je da se sljedeće godine digitalizira proces prijave na natječaj te kasnije dostave potrebne dokumentacije. Sustav će razvijati tijekom cijele iduće godine, a u potpunosti bi trebao profunkcionirati do kraja 2019.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec rekao je da je natječaj podijeljen na osam prioritetnih područja, kao što je to bilo i ranijih godina. Sva je potrebna dokumentacija objavljena na gradskim mrežnim stranicama, a udruge ju mogu podići u Gradskoj upravi. Također, djelatnici Upravnog odjela su tijekom trajanja javnog poziva na raspolaganju za sve potrebne informacije i pojašnjenja.

Nakon završetka roka, pristigle prijave uputit će se komisijama za svako prioritetno područje, odnosno Vijećima Gradskih kotareva i Mjesnih odbora. One će svaku prijavu ocijeniti, dodijeliti joj određeni broj bodova. Potpisivanje Ugovora bit će u drugoj polovici veljače. Za programe koji se održavaju u siječnju te prvim danima drugog mjeseca predviđena je mogućnost privremenog financiranja. Inače, na Javni poziv za 2018. godinu u grad je pristiglo 253 programa i projekta, a za njih 221 je odobreno sufinanciranje.

Na kraju konferencije, gradonačelnik Kovač pozvao je sve udruge da se na Javne pozive jave sa svojim programima i projektima, te da i u idućoj proračunskoj godini svojim aktivnostima pridonesu društvenom životu Grada te broju raznih sadržaja koji su na raspolaganju stanovnicima.

Javni pozivi objavljeni su na mrežnim stranicama Grada Čakovca, gdje se može preuzeti i kompletna dokumentacija.

https://www.cakovec.hr/web/javni-poziv-korisnicima-proracuna-grada-cakovca-za-dostavu-prijava-za-financijske-potpore-projektima-i-programima-namijenjenim-zadovoljavanju-javnih-potreba-u-drustvenim-djelatnostima-grada-cakovca-z/#

https://www.cakovec.hr/web/javni-poziv-korisnicima-proracuna-grada-cakovca-za-dostavu-prijava-za-financijske-potpore-projektima-i-programima-namijenjenim-zadovoljavanju-javnih-potreba-u-drustvenim-djelatnostima-grada/#.

Ostavi komentar