Grad Čakovec postavio nove znakove i obnovio prijelaz u Savskoj Vesi

Grad Čakovec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo:

Sigurnost pješaka kao najugroženijih sudionika u prometu je izuzetno važna. Zato je i Grad Čakovec radi povećanja sigurnosti djece koja tom dionicom odlaze u Osnovnu školu u Strahoninec, u vrlo prometnoj Ulici Josipa Bajkovca u Savskoj Vesi ovih dana postavio nove prometne znakove koji svjetlosnim signalom upozoravaju na pješački prijelaz. Riječ je o prometnim znakovima koji naizmjeničnim bljeskanjem, odnosno riječima POZOR i PJEŠACI pozivaju vozače na oprez i smanjenje brzine.

Osim novih znakova, na tom dijelu prometnice obnovljen je i pješački prijelaz te horizontalna signalizacija kod autobusne stanice. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 7 tisuća eura, a sredstva su osigurana iz proračuna Grada Čakovca.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti kojima Grad Čakovec nastoji istaknuti važnost oprezne vožnje radi sigurnosti pješaka u prometu. Također skrećemo pozornost i pješacima da za prijelaz prometnica koriste isključivo mjesta predviđena za prijelaz pješaka kako bi se potencijalne nesreće smanjile na najmanju moguću mjeru.

Spomenimo kako je i u gradu Čakovcu, u okviru redovnog godišnjeg održavanja novim slojem asfalta presvučena pješačko biciklistička staza uz Perivoj Zrinskih, odnosno uz dio Zrinsko-Frankopanske ulice.

ješačko-biciklistička staza Perivoj Zrinski

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE