Zlatna medalja na sajmu inovacija u Ženevi za inovativni medicinski krevet iz Bernarde

inovacije bernarda
Osvojili zlato na sajmu inovacija u Ženevi za medicinski krevet

Na 45. salonu inovacija u Ženevi, jednom od najprestižnijih sajmova inovacija u svijetu, hrvatski inovatori osvojili su ukupno 13 medalja, od čega jedna zlatna je za inovativni medicinski multifunkcionalni krevet Lift&GO by Bernarda autora Borisa Perovskog.

Inovator Boris Perovski u suradnji s Bernardnim razvojnim tim kojeg vodi Pavao Roško, vođen idejom i iskustvom da je suvremena medicinska njega nezamisliva bez kreveta koji omogućuje pozicioniranje pacijenata u više položaja, kreirao je Lift&GO medicinski električni krevet za ležanje, sjedenje, lakše ustajanje i stajanje pacijenata s određenim zdravstvenim poteškoćama. Krevet Lift&GO oblikovan je da korisniku omogući optimalnu razinu neovisnosti i slobode pokreta. Jednostavnom upotrebom daljinskog upravljača korisnik odabire željeni položaj. Podnica madraca je konstruirana od tri dijela koja se dižu pojedinačno ili zajedno u zavisnosti od potreba i zdravstvenog stanja osoba koje ga koriste. Na podnicu je ugrađen specijalni trodijelni madrac koji omogućuje nesmetano pomicanje podnica, a ne ugrožava stabilnost tijela korisnika.  Prilagođenim dizajnom kreveta Lift&GO izbjegnut je klasičan bolnički izgled kreveta kako bi se što bolje uklopio i u kućni interijer.

Lift&GO je neusporediv alat za skrb o teško bolesnim pacijentima u vlastitoj kući i bolnici, a namijenjen je i kroničnim bolesnicima trajnog invaliditeta, pacijentima s ozljedama kralježnične moždine i sličnih bolesti koji provode većinu budnih sati u krevetu. Korištenje kreveta Lift&GO pruža prevenciju komplikacija kod dugotrajnog ležanja, posebice sprječavanju dekubitusa. Posebnu pomoć i olakšanje pruža pacijentima s ozljedama grudnog koša (nagnječenja, slomljena rebra). Unatoč potpunoj motoričkoj sposobnosti pacijenta prilikom pozicioniranja u sjedeći ili stajaći položaj naprezanje trbušnih mišića izaziva veliku bol. Krevet Lift&GO se pritiskom gumba na daljinskom upravljaču postavi u željeni položaj. Iz tog položaja daljnje aktivnosti (sjedenje ili ustajanje) su znatno lakše, jer se koriste druge skupine mišića.

Kvalitetu ove i svih prijašnjih Bernardinih inovacija potvrđuju brojne međunarodne nagrade i priznanja. Uključujući ovu medalju „inovacije by Bernarda“ u dosadašnja četiri nastupa na izložbama inovacija u Ženevi broje ukupno četiri medalje –  tri zlata i jedno srebro.

„Sudjelujemo na Ženevskom salonu inovacija već niz godina jer upravo ovaj salon pruža mogućnost pojačanog vizibiliteta kako na švicarskom tako i na europskom tržištu“ izjavila je Bernarda Cecelja, direktorica i vlasnica tvrtke Bernarda. Hrvatske inovatore na sajmu je posjetio Aleksandar Heina, hrvatski veleposlanik u Švicarskoj, koji svojom nazočnošću, već poslovično, svake godine pruža podršku hrvatskim izlagačima. Uz njega hrvatske inovatore obišao je i Slobodan Mikac hrvatski konzul u Švicarskoj.

Ostavi komentar