Z i G ŽBUKE iz Knezovca za strojno žbukanje zgrada: Od samog početka opredijeljeni smo za kvalitetu

Sa svojim stručnim timom građevinara mogu odgovoriti na najsloženije zahtjeve tržišta

Z i G ŽBUKE građevinska je firma iz Knezovca. Aktivno djeluju na tržištu od 2018. godine, a njihova djelatnost je isključivo usmjerena na postavljanje žbuke. Specijalizirani su za strojno žbukanje unutarnjih i vanjskih objekata. Pored toga rade i glazure, kao i termofasade. Svakom potencijalnom klijentu nastoje detaljno predstaviti moguće rješenje koje bi zadovoljilo njegove najzahtjevnije potrebe. Za svoje radove garantiraju i trude se da klijenti budu zadovoljni.

Zoran Mezga direktor je te perspektivne mlade tvrtke. – Poslujemo od 2018. godine, kada smo se, nakon nekoliko godina rada u Njemačkoj, brat Goran i ja vratili u Međimurje i odlučili krenuti u posao preko vlastite firme, ispričao je Zoran.

Godine 2019. iz Njemačke se vratio i treći brat, Alen, te se i on priključio obiteljskoj firmi, kao i Zoranova supruga Emina koja je zadužena za administrativne poslove. Iskustva su iz Njemačke svoj trojici braće dobro došla i puno doprinijela načinu na koji rade na gradilištima i vodeći firmu. Prije svega naučili su se važnosti pedantnog rada, bez grešaka i popravka. U Njemačkoj nitko nije tražio brzinu, nego se najviše cijeni kvaliteta obavljenog posla.

Posao su započeli žbukanjem privatnih kuća, po zimi na moru, a po ljeti na domaćem terenu. Prvi su stroj za žbukanje iznajmili i kupili jedan rabljeni kombi 2019. godine. Nakon toga počinju kupovati vlastite strojeve. Danas su opremljeni četirima strojevima za žbukanje i trima novim kombijima. Čim su im to mogućnosti dopustile, nabavljali su prvenstveno novu opremu jer omogućuje kvalitetnije izvođenje bez suvišnih popravaka. Pri investiranju se vode time da u pravilu investiraju u novo kako bi posao funkcionirao glatko i kvalitetno.

Emina Mezga, administrator
Emina Mezga, administrator

 

Kao suradnike prepoznale ih velike firme

Njihov je rad zamijećen na tržištu. Tako su ubrzo dobili upit od Kamgrada za poslovnu suradnju, koja se pokazala uspješnom i funkcionira do danas. Za početak su odradili jednu manju zgradu u Zagrebu, a kako su se pokazali kao pouzdan partner, danas za Kamgrad odrađuju i velike projekte. Osim Kamgrada rade i za Strabag, Baumit, Milena gradnju, te firme Kraljić, Bratić i Međimurje graditeljstvo. S Baumitom rade i na prezentacijama pa tako dopiru do još šireg tržišta. Osim toga rade i na vlastitom usvršavnaju i praćenju noviteta što se tiče alata i načina rada.

Najbrže su rasli s 2020. na 2021. godinu na 10 radnika i 4 kolone. Prve, 2018. godine, imali su promet oko 900 tisuća godišnje, dok su prošle 2020. godine ostvarili 2,5 milijuna kuna prometa.

Trenutno rade na najvećem projektu u Hrvatskoj, a to je RIO Rijeka, tri zgrade s po 13 katova. Također rade i renovacije zgrada nakon potresa u Zagrebu, na Gornjem gradu i na Ksaveru na dvjema gimnazijama. Povjereno im je cjelokupno žbukanje. Izvodili su i radove na Institutu za medicinu u Zagrebu kao i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao kooperanti Strabaga. Ovih dana potpisali su ugovor za poslove na zgradi Jure Kaštelana u Zagrebu. Žbuke trenutno izvode i na gradilištima u Sloveniji, u Mariboru, na Pohorju na jednom hotelu, a za što ih je angažiralo Međimurje Graditeljstvo.

– Mi smo se od samog početka opredijelili na kvalitetu, nismo uzimali jeftine i nekvalitetne materijale jer želimo garantirati kvalitetu. Jedini smo na ovom području koji radimo gipsanu žbuku. U kombinaciji s fasadama ili stiroporom idealna je vanjska ovojnica jer je porozna i diše. Prepoznatljivi smo na tržištu, radimo s najkvalitetnijim materijalima koji su dostupni na EU tržištu, s Baumitom, oni nas prate, uzimaju uzorke i dodjeljuje certifikate. Garanciju daju 2 godine, a mi 5 godina. S Baumitom smo počeli raditi od samog početka i stvarno je suradnja s njima na visokom nivou, istaknuo je Zoran Mezga, vlasnik firme Z i G ŽBUKE iz Knezovca.

Zadovoljni radnici garancija su da će posao funkcionirati

Djelatnici u timu firme Z i G ŽBUKE su iskusni stručnjaci koji su postigli izvrsne poslovne rezultate. Trenutno je 10 zaposlenih, od toga je 5 djelatnika romske nacionalne manjine, za koje imaju samo riječi hvale. – Dečki drže do sebe, do kvalitetnog rada. Ono što se traži od njih, to i ispunjavaju. Dok su djelatnici zadovoljni, onda sam i ja zadovoljan i to tako funkcionira. Mi držimo do njih, a oni drže do posla, naglasio je Zoran Mezga.

Kakvi su radnici govori i činjenica da su se odrekli svojih dnevnica kada je u požaru stradala kuća obitelji Colarić u Novom Selu Rok. Ožbukali su im potkrovlje kako bi ta obitelj mogla imati normalan život. Firma Z i G ŽBUKE pomaže i udrugama i sportskim klubovima, a direktor nije zaboravio ni Mali Mihaljevec, odakle je rodom.

Kvaliteta na prvom mjestu 

U firmi Z i G ŽBUKE konstantno teže napretku i prate novosti na EU tržištu. Ono što se do nedavno ručno radilo, za to sada postoji alat, ali npr. kuteve ne može napraviti nijedan stroj tako dobro kao što može ljudska ruka. Veliki broj zadovoljnih klijenata koje imaju iza sebe najbolja su im garancija na tržištu strojnog žbukanja. Obratite se s povjerenjem firmi Z i G ŽBUKE bilo da tražite izvođača radova bilo ste u potrazi za poslom. Ovdje ćete ga naći jer posla na tržištu sve je više!

Osnovna djelatnost: strojno žbukanje

Broj zaposlenih: 10

Starost brenda: 4 godine

Ukupni promet: 2,5 milijuna kuna

Z i G ŽBUKE d.o.o.

Kontakt:

Knezovec 89

40000 Čakovec

Mobitel: +385 91 548 1031, Zoran Mezga

email: [email protected]

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE