Ukrajinskom ministru predstavljene i međimurske tvrtke koje se bave opremanjem vojske

Foto: MORH/ J. Kopi

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević susreo se u utorak, 16. siječnja 2018. godine, u Ministarstvu obrane RH s ministrom obrane Ukrajine generalom zbora Stepanom Poltorakom.

Ministri su razmijenili mišljenja o mogućnostima proširenja bilateralne obrambene suradnje, posebno u području vojno-tehničke suradnje, suradnje obrambenih industrija te području izobrazbe i obuke. Osim navedenog, ministri Hrvatske i Ukrajine, Krstičević i Poltorak, raspravljali su o globalnoj i regionalnoj sigurnosnoj situaciji te odnosu Ukrajine i NATO–a.

Ministar Krstičević istaknuo je kako situacija u Ukrajini ne smije izaći iz fokusa međunarodne zajednice te kako Hrvatska nastavlja podržavati ukrajinsko pravo izbora vanjsko-političkih opcija.
– Republika Hrvatska podupire euroatlantski put Ukrajine i teritorijalni integritet Ukrajine te je spremna nastaviti pružati potporu Ukrajini u jačanju i transformaciji obrambenog i sigurnosnog sektora kroz prijenos vlastitih iskustava – naglasio je ministar Krstičević.

Ukrajinski ministar Poltorak izrazio je zadovoljstvo posjetom Hrvatskoj te susretom s ministrom Krstičevićem, izrazivši spremnost za daljnje istraživanje suradnje na obostranu korist.

Nakon sastanka hrvatskog i ukrajinskog izaslanstva ministri su obišli taktičko-tehnički zbor vojnog naoružanja i opreme na kojem su tvrtke “Galeb”, “HS Produkt”, “Šestan Busch”, “Kroko”, “Hemko”, “Čateks”, “Varteks”, “Madler”, “DOK-ING”, “KAP-KO” i “Odjeća” predstavile svoje proizvode.

Izvor: MORH

Ostavi komentar