Tvrtka Xenia Design povukla 350.000 kn kroz projekt „Opremanje dizajnersko poslovnog pogona”

Ksenija Vrbanić
Dizajnerica Ksenija Vrbanić, vlasnica Xenia Design

Iz Ministarstva gospodarstva do naših je novina došla pozitivna poduzetnička priča u koju je uključena tvrtka Xenia Design, čiji se pogon nalazi se u Ulici Ksajpa u Šenkovcu.

Projekt „Opremanje dizajnersko poslovnog pogona Xenia Design“ predstavlja ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu povezanu s povećanjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice, a sufinancirala ga je Europska unija u iznosu od 350.000 kuna bespovratnih sredstava, dodijeljenih kroz natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Nabavom novih strojeva znatno se modernizirao i operacionalizirao proces proizvodnje, što je bilo potrebno jer tehničko-tehnološki proces nije bio dovoljno opremljen strojevima i opremom te su primijećeni zastoji u procesu proizvodnje i problemi kod zadovoljenja potreba tržišta. Dodatno, procesi su također opremljeni kompjuterskom opremom, programima i softverom za dizajn i praćenje procesa radi dostizanja planiranih ciljeva razvoja.

Kao rezultat provedbe projekta do 2020. godine očekuje se povećanje prihoda od prodaje za preko 6 milijuna kuna (rast od oko 32% u odnosu na 2015. godinu) i prihoda od izvoza za 4,5 milijuna HRK (rast od oko 31% u odnosu na 2015. godinu).

Do 2020. također će biti otvorena četiri nova radna mjesta, uz očuvanje postojećih 34.

Ostavi komentar