Tvrtka Laser Solutions iz Donjeg Kraljevca: Veleprodaja i servis lasera i robota za metale

Mlada tehnološka tvrtka Laser Solutions d.o.o.  iz Donjeg Kraljevca specijalizirala se za veleprodaju laserske tehnologije i robote za zavarivanje metala. Tvrtka je ujedno servisno-prodajni centar koji se bavi prodajom, servisom i montažom lasera već više godina te zastupnik za više vrsti lasera.

Laser Solutions d.o.o. ima ekskluzivni ugovor za prodaju, montažu i servisiranje fiber lasera marke Leiming na području Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Crne Gore i Makedonije.

Laseri za rezanje metala danas se mogu dizajnirati po želji kupca odnosno proizvođača.Oni  najbolje znaju što  im treba, primjerice vrsta metala koji će se rezati, debljine reza, brzina, preciznost i sve mogućnosti lasera. Mnogo ovisi i o glavi lasera koje su većinom programirane da izdrže oko 100.000 radnih sati.

Zbog toga je odluka o kupnji lasera strateška odluka u svakoj  tvrtci jer se njome uz pojeftinjenje proizvodnje  dobiva izuzetna preciznost obrade i brzina, Laseri su dizajnirani da režu metale s visokom preciznošću od 0,2 milimetara u zadanim mjerama.

Osim lasera za metal, što joj je osnovna djelatnost,  tvrtka se bavi širom ponudom lasera za nemetale, robotima za zavarivanje, rezanje i čišćenje  metala, koji su u zadnje vrijeme hit na tržištu. U lasere se ugrađuju komponente poznatih proizvođača iz Njemačke,  Švicarske, i Francuske (IPG, Raytools, Schneider).

U ponudi su laseri za rezanje metalnih ploča snage od 1 do 12 kW, dimenzije ploča od 15000-3000 mim ili od 2500 do 6000 mm, uz wifi video nadzor, zatim, laseri za rezanje cijevi snage od 1 do 4 kW, dimenzije cijevi od šest metara dužine uz mogućnost automatskog dodavanja cijevi i opcijom 3D glavom za rezanje. Prema potrebi kupca, snaga lasera se dizajnira od 0,2 milimetra pa do 50 milimetara dubine reza.

Za ručno lasersko zavarivanje nude se roboti snage od 1 kW, dimenzije 100X800 mm, to su   prenosivi uređaji za zavarivanje svih vrsta metala, aluminija, inoxa, čelika i mesinga.  Prodaju se i prenosivi roboti za ručno lasersko čišćenje, snage 300 w, za čišćenje svih vrsta materijala od hrđe, boje, gume, prljavštine.

Direktor tvrtke Laser Solutions Ilija Čevizović, ujedno suvlasnik, kaže da iako su mlada tvrtka, već imaju mnogo kupaca iz više zemalja, posebno iz Hrvatske, BiH i Srbije. U Međimurju najmanje desetak tvrtki već koristi njihove lasere.

Suvlasnik i poslovni partner Ivan Barlek  napominje da je razlog brzog razvoja tvrtke dobar glas, odnosno najbolji savjeti pri dimenzioniranju i dizajn lasera za kupce. Nije isto treba li laser raditi u tri smjene dvadest i četiri sata na dan ili povremeno, ili ako ima veću snagu od potrebne u zadanoj proizvodnji, što onda poskupljuje proizvod. Cijena lasera kreće se danas, ovisno o vrsti i namjeni, od 5000 do 500.000 eura za lasere većih snaga.

U suradnji s kineskom kompanijom koja proizvodi lasere najavljeno je da će se u Donjem Kraljevcu graditi servisno-prodajni centar za ovaj dio južne Europe s više zaposlenih. Trenutno zaposlenici tvrtke uspijevaju servisirati odnosno otkloniti  kvar u roku od 24 sata, ovisno o vrsti kvara ili savjetovati kupce.  Na prvom je mjestu uvijek  zadovoljstvo kupaca. Ove godine planirano je nastaviti i niz akatinvosti  na sajmu robotike u Hanoveru (Njemačka), ali i u Zagrebu, Celju, i Beogradu, u BIH i drugdje.

Sve informacije mogu se dobiti web stranicama tvrtke www.laser-solutions.eu   

ili na telefone: 099/732-0320 (Ivan, prodaja) ili 091/783-5794 (Ilija, servis).

 

Ostavi komentar