RADIONICA ŽELJEZNIČKIH VOZILA Čakovec: Razvoj i inovativnost proizvodnje vagona!

Radionica željezničkih vozila Čakovec tvrtka je s dugogodišnjom tradicijom (osnovana 1945. godine) u održavanju i novogradnji svih serija tračničkih vozila, kako teretnih vagona, posebice vagon-cisterni, tako i dizel motornih vlakova, vozila različitih serija za održavanje infrastrukture, vagona posebne namjene te izradi konstrukcija za vlakove.

Tvrtka posluje na dvjema lokacijama, u Čakovcu, gdje je i sjedište tvrtke, te u Bjelovaru, gdje je izdvojeni pogon RŽV-a Čakovec

2013. godine sposobna i ambiciozna ekipa iz RŽV-a Čakovec preuzela je posrnulu tvrtku u Bjelovaru, koja je imala uvjete za stečaj i postavila ju na zdrave osnove, gdje danas uspješno radi stotinjak zaposlenih.

Radionica u Čakovcu smještena je na ukupno oko 57.000 m² zemljišta, od toga 12.100 m² predstavlja pet proizvodnih hala. Pogon u Bjelovar smješten je na ukupno oko 79.000 m² zemljišta, od toga 9200 m² predstavljaju proizvodne hale.

U tvrtki je ukupno zaposlen 231 djelatnik. Proizvodni procesi odvijaju se u dva odvojena područja: održavanje i novogradnja. U zadnjih nekoliko godina velika se pozornost posvećuje razvoju, posebice novih inovativnih proizvoda – vagona. Također  se velika pozornost posvećuje edukaciji zaposlenika kao i konstantnom poboljšanju uvjeta rada zaposlenika i usvajanju novih tehnologija, proizvoda i usluga

Radionica željezničkih vozila Čakovec d.o.o. jedna od rijetkih tvrtki u svijetu koja ima međunarodno priznati patent na svoj vagon.

Vagon za prijevoz rasutih tereta – Self prop rail – doživio je već prezentaciju na svjetskom tržištu kao vagon-patent (takav u svijetu ne postoji)!

Nakon ranije proizvedenog RoLa vagona, za prijevoz teških kamiona, nekoliko vrlo uspješno izvedenih rekonstrukcija teretnih vagona za različite svrhe, sudjelovanja u izradi niskopodnih elektromotornih vlakova proizvedenih za HŽ Putnički prijevoz, Self prop rail perjanica je uspjeha Radionica željezničkih vozila Čakovec.

Također, velika pozornost posvećuje se edukaciji zaposlenika kao i konstantnom poboljšanju uvjeta rada zaposlenika i usvajanju novih tehnologija, proizvoda i usluga.

Radionica željezničkih vozila Čakovec

HR 40000 Čakovec, Kolodvorska 6 | TEL +385 (0)40 384 334 | FAX +385 (0)40 384 336

[email protected]

www.rzv.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE