Poslodavci koji daju plaće od oko 1000 eura: U Klubu 1000 već devet tvrtki iz Međimurja

Klub 1000 Mladen Novak davor Bernardić Đuro Horvat

U Klubu 1000 je već devet tvrtki iz Međimurja, rečeno je na konferenciji za novinare u prostorima tvrtke “Tehnix” u Donjem Kraljevcu u srijedu.

Idejni pokretači Đuro Horvat i Mladen Novak pojasnili zašto su osnovali neformalnu asocijaciju tvrtki Klub 1000, inicijativi koja okuplja tvrtke u Hrvatskoj koje svojim zaposlenicima daju plaće od oko 1000 eura.

Govoreći i Klubu 1000, Đuro Horvat je uz ostalo rekao: – Od osnutka tvrtke zagovaram takozvani moralni kapitalizam, koji mora biti odgovor na bespoštedni liberalni kapitalizam koji ide samo za profitom. Moram reći da i u Međimurju imamo loših primjera tvrtki koje idu samo za profitom. Zato mi u “Tehnixu” više nemamo radnike, nego suradnike i menadžere, a plaća je gotovo 1000 eura, a planiramo i trinaestu plaću. Povećanje plaća je jedini način da stvorimo bazu za budućnost. Apeliramo na roditelje da djecu šalju u tehnička zanimanja jer jedino tako možemo imati bolju budućnost.

Kandidat za župana Mladen Novak, vlasnik tvrtke C Lab i jedan od pokretača ideje, kaže: – Plaće u Međimurju su za oko 1000 kuna manje nego u ostalom dijelu Hrvatske, a to znači da mjesečno imamo manju kupovnu moć za oko 30 milijuna kuna od prosjeka države. Na tragu tih podataka razvila se ideja o Klubu 1000, da okupimo one tvrtke koje su spremne i koje mogu dati plaće od oko 1000 eura. Za sada se javilo devet tvrtki iz Međimurja, uz “Tehnix” i “C-Lab, to su Centrometal, Letina inox, Muraplast, Media soft, Pfeifer TTI, Međimurje plin i Komet. Želimo poslati poruku i stvoriti klimu da zaposlenici budu zadovoljni. Ova ideja izazvala je i veliki interes nacionalnih medija.

Predsjednik SDP-a na nacionalnoj razini Davor Bernardić koji je bio nazočan konferenciji istakao je: – Ovo što se događa u “Tehnixu” je buđenje nade za Hrvatsku. Ovo je švedski model.  Međimurje ima dobru zaposlenost ali manje plaće, trebamo poslati poruku da je moralni kapitalizam budućnost kao model za izgradnju dobre i vrijedne Hrvatske. Horvat i Novak počinju pisati budućnost Hrvatske i zato im treba odati puno priznanje, a  Klub 1000  stvara novu hrvatsku povijest.

Ostavi komentar