Nino Varga je novi direktor Čakovečkih mlinova

Nino Varga direktor Čakovečkih mlinova d.d.
Nino Varga direktor Čakovečkih mlinova d.d.

Dioničko društvo Čakovečki mlinovi na Glavnoj skupštini održanoj prošlog petka, 28. kolovoza, donijelo je nekoliko promjena u sastavu svog Nadzornog odbora i Uprave.

Stjepan Varga je nakon 28 godina vođenja kompanije vlastitom odlukom podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave Čakovečkih mlinova d.d.  i prešao je na mjesto predsjednika Nadzornog odbora, što je Glavna skupština i potvrdila.

Njegovo mjesto direktora tj. predsjednika Uprave preuzeo je Nino Varga, koji je zadnjih šest godina bio aktivan na funkciji člana Uprave.

Na samoj skupštini na vlastiti zahtjev Nadzorni odbor je napustila Ružica Varga, dok je dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Vladimir Bulić zadržao mjesto člana.

Na dnevnom redu Skupštine našao se opoziv dvoje članova NO-a za što je potrebno 75% glasova. Opozvana je Ana Grašić, a  Zoran Štefulj je podnio ostavku prije održavanja Skupštine.

Upražnjena mjesta u Nadzornom odboru zauzele su stručne osobe, odvjetnik Damir Metelko te financijski stručnjak Marko Orešković, koji je ujedno i novi zamjenik predsjednika Nadzornog odbora.

Dioničari su na Glavnoj skupštini potvrdili odluku da se dobit društva za 2019. godinu u iznosu od gotovo 17 milijuna kuna raspodjeli u zadržanu dobit. Iz dijela zadržane dobiti za 2011. godinu u iznosu od 10,5 milijuna kuna dioničarima društva se isplatio cijeli iznos dobiti po cijeni od 100 kuna po dionici.

Ostavi komentar