Mursko Središće: Tvrtka u Gosp. zoni Brezje planira otvoriti 50 radnih mjesta

Cartex Gospodarska zona Brezje

Gospodarska zona Brezje nalazi se na jugoistočnom djelu Murskog Središća i nudi brojne mogućnosti poput priključenja na vodovodnu mrežu, priključenja na plinsku mrežu, priključenja na elektroopskrbnu mrežu, mogućnost gradnje jedne ili više kompleksa građevina sa svrhom obavljanja svih vrsta proizvodnih i prerađivačkih djelatnosti.

Tvrtka Cartex d.o.o. iz Murskog Središća potpisala je ugovor 22. prosinca 2017. godine o kupoprodaji nekretnine u Gospodarskoj zoni Brezje. Predsjednik uprave tvrtke Cartex d.o.o. Igor Drev iznio je kako je veoma zahvalan i ponosan što im je Grad Mursko Središće pružio mogućnost kupnje zemljišta.

Cilj im je izgraditi halu na površinu od oko 1500 metara kvadratnih dok cjelokupna površina zemljišta iznosi 8039 metara kvadratnih te u njoj proizvoditi tekstilne, metalne i plastične dijelove za automobile, a u kojoj će mogućnost zaposlenja dobiti 50 ljudi.

Gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je kako im stoji na raspolaganju u slučaju da zatrebaju pomoć prilikom provođenja projekta i kod ishođenja građevinske dozvole te da je u sklopu mjera poticanja poduzetničkih aktivnosti Grad Mursko Središće dana 04. rujna 2013. godine donio izmjene Odluke o komunalnom doprinosu temeljem kojih izmjena se investitori koji grade gospodarske građevine, osim trgovačkih centara, oslobađaju plaćanja komunalnog doprinosa.

Izvor i foto: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar