Muraplast ulaže u razvoj nove budućnosti!

muraplast

Poduzeće MURAPLAST iz Kotoribe je u regiji referentno poduzeće za proizvodnju polietilenskih filmova te jedno od najbrže rastućih poduzeća u branši. Suvremeno poslovanje nameće primjenu procesnog pristupa uz značajno korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije.

U rujnu se planira završetak instalacije informatičke opreme koja u budućnosti može pratiti rast i razvoj IT tehnologije. Modernizirati će se postojeća računalna oprema s uredskim alatima, uvođenje vlastitog sigurnog intraneta, nadogradnja postojećeg integralnog poslovnog sustava te programi za upravljanje kvalitetom tiska.

Ukupna vrijednost projekta za nabavu navedene informatičke opreme iznosi 990.969,98 kn od čega je 733.317,78 kn bespovratnih sredstava koja se financiraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cijeli projekt nastoji integrirati različite odjele u poduzeću i poslovne procese u jednu funkcionalnu cjelinu. Zaposlenici će imati mogućnost da lakše međusobno komuniciraju, prenose informacije i bolje surađuju. Također će se i olakšati pristup postojećim informacijama.

Projekt će se promatrati kroz duži period te je planirano zapošljavanje više od 20 novih osoba. Nova zapošljavanja neće podrazumijevati zamjenu postojećih djelatnika već isključivo stvaranje novih radnih mjesta. Natječaji za nova radna mjesta objavljuju se na web stranicama poduzeća Muraplast muraplast.com, HZZ-u i portalima za zapošljavanje.

Muraplast posjeduje uvjete za uspješni daljnji razvoj: moderne linije i pripadajuće uređaje, vlastiti laboratorij za mehanička i termička ispitivanja, veliki ljudski potencijal i infrastrukturu s dovoljnim prostorom za daljnje širenje i razvoj. Stoga je ovaj projekt u cijelosti sukladan postavljenim dugoročnim planovima poduzeća. Implementacijom planiranih programa i pripadajuće opreme očekuje se veliko poboljšanje informacijske i komunikacijske tehnologije koja će povezati poslovne procese i omogućiti razvoj nove budućnosti poduzeća.

Isključenje odgovornosti: Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost MURAPLAST-a.

Ostavi komentar