Međimurski inovatori na izložbi inovacija ARCA i sajmu inovacija u poljoprivredi AGRO ARCA

Međimurski inovatori

U četvrtak 18. listopada ove godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu počinju 16. Međunarodna izložba inovacija ARCA i jubilarni 10. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi AGRO ARCA, koji će biti otvoreni i besplatni za posjetitelje do subote, 20. listopada.

Na izložbenom prostoru od 800 kvadratnih metara ove se jeseni predstavlja više od 250 autora sa 150 inovacije iz svih područja rada, od industrije do rekreacije i zabave. Inovacije i ove godine predstavljaju poznate međimurske tvrtke Bernarda i Tehnix, a među izlagačima je i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA koja će predstaviti EU projekt EcoInn Danube.

Izložba ARCA i sajam AGRO ARCA u Zagreb dovode i velik broj inovatora iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije, a glavna tema ovih prestižnih inovatorskih događanja je pametna poljoprivreda. O upotrebi novih tehnologija i inovacija u poljoprivredi na konferenciji koja će se održati 18. listopada u 13:00 sati govorit će stručnjaci s Fakulteta elektrotehnike i računalstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Inovacijskog centra Nikola Tesla, stručnjaci iz poznatih tvrtki Agrivi, Skyfarm, iN2 i drugi. Moderator konferencije je prof.dr.sc. Nedjeljko Perić, ravnatelj Inovacijskog centra Nikola Tesla.

Izložba i sajam bit će zatvoreni već tradicionalnom svečanom dodjelom nagrada – zlatnih, srebrnih i brončanih medalja te Grad Prixa. Posjet izložbi kao i sudjelovanje u bogatom popratnom programu, besplatni su za posjetitelje.

Izložbu ARCA i sajam AGRO ARCA organizira Udruga inovatora Hrvatske u suradnji sa suorganizatorima, Inovacijskim centrom Nikola Tesla, Sveučilištem u Zagrebu, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i  Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora (IFIA). Pokrovitelji događanja su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta,  Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a supokrovitelj Hrvatska gospodarska komora. Partner izložbe je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije HAMAG-BICRO.

Više o događanjima potražite na web stranici organizatora www.inovatorstvo.com.

Ostavi komentar