Međimurske vode dobile vozilo vrijedno 2,6 milijuna kuna

Vozni park komunalne tvrtke Međimurske vode iz Čakovca od danas je bogatiji za novo vozilo za održavanje sustava odvodnje.

Vozilo proizvođača Muller Umwelttechnik GmbH s pripadajućom opremom, vrijedno 2.598.400 kn (bez PDV-a), direktoru Međimurskih voda Vladimiru Topolnjaku, predao je direktor zagrebačke tvrtke Agra trgovina d.o.o., Srećko Oroz. Muller Canalmaster F 125 E WA specijalno je vozilo ukupne zapremnine spremnika od 12.500 litara namijenjeno čišćenju i uklanjanju nečistoća iz kanalizacijskih cijevi, te njihovom transportiranju do mjesta deponiranja, s mogućnošću recikliranja usisane vode i njezinog ponovnog korištenja za ispiranje.

Spremnik je podijeljen na dva dijela s pomičnom pregradnom stijenom, koju je moguće pozicionirati u različitim položajima (omjerima) za čistu vodu i otpadnu vodu ovisno o namjeni vozila za čišćenje ili ispiranje kanalizacije.

Vozilo je predmet ugovora o javnoj nabavi za dobavu vozila za održavanje sustava odvodnje u okviru projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec“, koji je potpisan u veljači ove godine.

– Dobiveno vozilo za čišćenje i ispiranje kanalizacijskog sustava znatno će unaprijediti kvalitetu gospodarenja kanalizacijskim sustavom na području Čakovca i okolice. Kako se i sama provedba projekta polako bliži svom kraju, vjerujem da će vozilo uskoro biti u upotrebi kako bi saniranu i novoizgrađenu mrežu što duže koristili i očuvali na dobrobit naših građana – izjavio je direktor Međimurskih voda, Vladimir Topolnjak prilikom primopredaje.

„Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec“ je infrastrukturni projekt koji se sufinancira iz strukturnih fondova EU a uz Grad Čakovec, u projekt je uključeno i pet okolnih općina: Nedelišće, Pribislavec, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu i Šenkovec. Ovaj infrastrukturni projekt ukupno je vrijedan više od 273 milijuna kuna, a Europska unija ga sufinancira sa 73 %.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE