Međimurska županija već devetu godinu financira predstavljanje obrtnika na sajmovima

Boris Lukovnjak
Bosis Lukovnjak na jednom od radnih susreta sa županom

Uspješnu i kvalitetnu suradnju s našom Obrtničkom komorom njegujemo već godinama, a upravo je ta suradnja jedna poruka podrške našim obrtnicima i poduzetnicima rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec i potpisao Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti za unapređenje i razvoj konkurentnosti članova Obrtničke komore u 2017. godini, s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Borisom Lukovnjakom.

– Kao i svaki naš dosadašnji sporazum i svaka naša suradnja, omogućava nam da obrtnici sve više i više izlažu, da se sve više predstavljaju i šire poslovanje. Nadam se da će ove godine biti još više izlagača nego dosad i da će se predstaviti u što boljem svijetlu – pritom je rekao predsjednik komore, te dodao kako je u Međimurju trenutno 1200 obrta, da više nema negativnih trendova, čemu doprinosi i ova nova financijska injekcija od 55 tisuća kuna za sajmovanje.

Radi se o čak devet predstavljanja diljem zemlje, na kojem će biti 35 međimurskih izlagača. Na ovaj je način tijekom godina oko 400 obrtnika izlagalo na 100-ak sajmova u zemlji i inozemstvu. Svjesni da su obrtnici temelj razvoja gospodarstva, pritom su napomenuli kako je ključno da međimursko obrtništvo i dalje živi te da bude svijetli primjer.

– Iako skromni, obrtnici znaju učiniti mnogo za naše Međimurje, a uz to su čuvari naše tradicije, stoga od 2009. pomažemo svojim obrtnicima, s ciljem unapređenja i razvoja njihove konkurentnosti te očuvanja i promocije tradicijskih obrtnika – rekao je međimurski župan te dodao kako upravo lokalna zajednica svojim djelovanjem i ulaganjem mora pokazati jedan primjer, jer obrtnici uvijek vraćaju višestruko. Međimurska županija i djeluje, osim sufinanciranjem nastupa na sajmovima, ujedno sufinanciranjem deficitarnih zanimanja za učenike, održavanjem sustava obrtničke komore, usklađivanjem potreba gospodarstva i obrazovanja, te mnogim drugim projektima.

Najzadovoljniji ovim Sporazumom dakako sami su obrtnici jer ne moraju odvajati svoja sredstva, već računaju na partnerstvo Međimurske županije, a uvijek uzvraćaju stvaranjem novih vrijednosti i pozitivne slike međimurskog gospodarstva. Ovakav vid suradnje ujedno komori omogućuje nastavak aktivnosti koje su im uskraćene 2014., nedostatkom potpore ministarstva i komore na nacionalnoj razini.

– Ovaj Sporazum za nas nije samo sporazum ili list papira, ovo je mnogo više, jer kada govorimo o brojkama i slici Međimurja kao atraktivne gospodarske sredine, onda treba naglasiti da istih ne bi bilo bez obrtnika – zaključio je pritom župan Posavec i pozvao sve obrtnike da se nađu na sajmu Mesap u lipnju.

Izvor i foto: Međimurska županija

Ostavi komentar