Ivan Senčar, generalni direktor grupacije Euro-Unit, ostvario svoj san i stvorio impozantan multimedijalni glazbeni centar!

Grad Čakovec uskoro će dobiti multimedijalni glazbeni centar svjetskog ranga, zahvaljujući tvrtki Euro-Unit te Ivanu Senčaru iz Slakovca, koji kaže: „Oduvijek sam kao direktor i vlasnik tvrtke želio da nam prostori tvrtke budu glazbeno lječilište za dušu i tijelo, da se skupljaju glazbenici i svi ljudi dobre volje s glazbom u srcu, da se živi glazba i događaju ljudi. Život u skladu s prirodom pod jednim krovom. Sad mi se ta želja polako i ostvaruje i privodi kraju“. Riječ je o jednom od najljepših glazbenih centara u Europi, površine impozantnih 3289 kvadrata.

Kad se uđe u prostor tvrtke Euro-unit u Čakovcu kao da ste došli u neko drugo vrijeme, sve je podređeno glazbi i glazbenom doživljaju. Grupacija Euro-unit planira dio prostora vlastite zgrade u ulici Braće Graner broj 8 u Čakovcu iskoristiti za razvoj glazbe i istraživanje novih glazbenih mogućnosti, kroz susrete s poznatim svjetskim glazbenicima, radionicama, koncertima , igraonicama te drugim glazbenim užicima. Mladi će glazbenici moći istraživati glazbene zvukove na instrumentima najboljih svjetskih marki kao što su: Yamaha, Boesendorfer, Fender, Roland, PRS, Beyerdynamic, Hohner, Kurzweil, Selmer, Buffet Crampon te još 70 vrhunskih robnih marki među kojima je i pet vlastitih robnih marki.

Povijest tvrtke Euro-unit seže u 1990. godinu kad je osnovana, da bi 2007. godine prerasla u grupaciju čiji su članovi tvrtke kćeri iz ovog dijela Europe. Kako je poznato, osnovna je djelatnost tvrtke prodaja glazbenih instrumenata te profesionalne i komercijalne audio opreme u čemu je tvrtka vodeća „full range“ kompanija u ovom dijelu Europe, kako po kvaliteti ponude, tako i po garancijama, profesionalnoj i stručnoj podršci, certifikatima, te redovitoj edukaciji zaposlenika. Osiguran je i vlastiti servis koji ispunjava sve relevantne međunarodne standarde i certifikate.

To je i okosnica poslovne politike tvrtke na kojoj od samog početka inzistira njen osnivač Ivan Senčar. Grupacija Euro-Unit surađuje s najpoznatijim svjetskim kompanijama uz dugogodišnje ekskluzivne ugovore, te je u svijetu prepoznata kao siguran i ozbiljan poslovni partner što potvrđuju domaće i međunarodne prestižne nagrade u konkurenciji međunarodnih korporacija.

Ivan Senčar reći će pomalo emotivno: „Djed me još kao malog dječaka naučio društveno odgovornom ponašanju i to je moja poslovna filozofija do danas. Život u skladu s prirodom utkan je u moju poslovnu filozofiju. Tvrtka posjeduje prirodni Euro-Unit park u Slakovcu na površini od 10.000 kvadratnih metara na kojem su zasađena spašena stabla hrasta, bukve, breze te drugih vrsti drveća koje su nesavjesni gospodari ostavili na milost i nemilost a ja sam ih svojim rukama spasio i zasadio u našem parku. Možda se te moje radnje nekome čine smiješne ali to je moj život i odgovornost prema planetu zemlji koju nam je Bog dao na čuvanje. Isto svakodnevno implementiram u svoje profesionalno poslovanje u svim segmentima. Tako me učio moj djed i takav želim ostati.

U želji da pomaže društveno vrijedne i korisne projekte, grupacija Euro-Unit je tijekom svih godina sponzorirala mnogobrojna vrhunska kulturna, sportska, humanitarna i druga događanja.

Važno je da se živi glazba

Multimedijalni centar u Čakovcu bit će nova kvaliteta putem vrhunskih glazbenih događanja. Riječ je o jednom od najljepših glazbenih centara u Europi, površine impozantnih 3289 kvadrata, koji na jednom mjestu ima sve: trgovinu glazbalima, servis, obrazovanje, multimediju te izložbeni salon od 1000 kvadrata. Malo je poznato da se u ponudi , a dostupnih odmah , nalazi više od 30.000 glazbenih artikala.

Preporučio bih svim roditeljima koji dolaze po neki instrument za svoju djecu da budu odgovorni pri izboru instrumenta. Roditelj mora znati da cijena pri kupnji nije odlučujuća, ona sama ne može biti jedino mjerilo odabira kupnje, već je važno da za instrument postoji dobra podrška poslije kupnje odnosno odgovoran partner i trgovac. Ako je bitna marka proizvoda, Euro-Unit nudi ono najbolje što postoji na svjetskom tržištu. Već danas je novi Euro-unit centar Čakovec u zbilji Europska glazbena kuća, no i dalje pokriva svojim prodavaonicama cijelu Hrvatsku. (Zagreb, Split, Zadar, Rijeku, Pulu, Osijek i Čakovec). Euro-Unit svojim kupcima garantira sigurnost, brzu isporuku, vrhunsku kvalitetu i vrhunsku podršku a sve uz najbolje europske cijene. Ponosni smo na našu Euro-Unit Online trgovinu www.euro-unit.com te njenu ocjenu 4,96 od 5,00 na bazi ocjena nekoliko tisuća kupaca iz cijelog svijeta. Uz sve navedeno nudimo projektiranje i opremanje unutarnjih i vanjskih prostora vrhunskom audio opremom, konferencijskim sistemima, sistemima za audio-video, on line komunikaciju kao i edukaciju u tom segmentu po sistemu Ključ u ruke te najam vrhunskih koncertnih klavira.

Euro-Unit sa sjedištem u Čakovcu nadležan je za područje Zapadne Europe unutar zemalja Europske unije, a zemljama izvan EU nudimo usluge naše sestrinske tvrtke Euro-Unit Montenegro u Podgorici. Imamo i posebne povlastice za udruge i orkestre koje se učlane u naš Euro-Unit klub, pa preporučujemo svima u doticaju s glazbom da postanu članovi EURO-UNIT kluba.

Savjeti za roditelje

Na kraju i savjet za roditelje: jako je važan izbor instrumenta koji dijete želi svirati i to ponekad nije lako odrediti, ali je dobro slušati i naše savjete. Tako na primjer, ako dijete želi učiti klavir, roditelj ne smije pogriješiti i kupiti sintesajzer jer je način sviranja različit, sintesajzer nema takozvanu otežanu tipku. Zato je najbolje kupiti digitalni pijanino s otežanim tipkama ako nema dovoljno prostora ili financija za klasični pijanino.

Nadalje, dijete koje želi učiti gitaru u glazbenoj školi mora kupiti klasičnu gitaru, a ne akustičnu gitaru, to nije isto. Klasična gitara ima najlonske žice, a akustična metalne i drugačije su konstrukcije. Kod izbora flaute važno je razgovarati s profesorom glazbe jer flauta ima dvije verzije tipki. To su naravno samo primjeri, svaki je instrument zaseban i ima neke svoje tajne.

Ukratko, ako se vaše dijete želi baviti glazbom najvažnije je: želja djeteta a ne roditelja, razgovor s profesorom glazbe te razgovor sa stručnom osobom u trgovini. Stojimo na raspolaganju svojim vjernim kupcima kao i budućim kupcima. „Samo zadovoljni kupac može biti mjerilo kvalitete“.

EURO-UNIT uvijek s vama kada je glazba u pitanju.

Ostavi komentar