Info-point iz Žabnika: Kad voliš ono što radiš, to je prvi korak prema uspjehu

Davne 1992. godine krenuli su u avanturu zvanu Info-point. Usput su učili, griješili, što je ono vrijeme na sreću dozvoljavalo i pretvarali su se u vrhunske stručnjake.

Klijenti su im razna poduzeća, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te neprofitne organizacije.

Tvrtka Info-point d.o.o. poduzeće je koje posluje od 1992. godine. Osnovano kao mala obiteljska firma s dvoje zaposlenih, već 30 godina na tržištu nudi svoje usluge klijentima iz cijele Hrvatske, a i van granica države. Klijenti su im razna poduzeća, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te neprofitne organizacije. Zahvaljujući stručno osposobljenih djelatnicima i suvremenim programskim rješenjima, pružaju im profesionalnu i potpunu knjigovodstvenu i računovodstvenu uslugu.

Ustrojavanje i vođenje poslovnih knjiga i evidencija, obračuni, savjetovanje te plansko analitički-poslovi samo su neke od usluga koje pruža tvrtka Info-point. Iskustvom, znanjem i profesionalnim pristupom stekli su povjerenje velikog broja klijenata s područja Međimurja, ostalih dijelova Hrvatske, a i inozemstva.

U tvrtki trenutno radi deset zaposlenika: Andreja Perčić, Vera Žignić, Mirjana Srša, Ivana Srša, Martina Polanec Katalenić, Milena Muršić Krznar, Ivana Vinko, Bernarda Sedmak, Mirjana Hrženjak i Sanja Kelemenić. Izabela Vršić je također dio njihova tima već nekoliko godina, ali je prije nekoliko mjeseci rodila pa nije mogla biti s njima na zajedničkom fotografiranju. Radnom je kolektivu nekada pripadao i Franjo Kovačić koji je 2000. godine otišao u mirovinu i majka Božica Polanec koja je u mirovini već 5 godina.

Svakom klijentu pristupaju individualno i spremni su riješiti najzahtjevnije probleme i poteškoće na koje jedan poduzetnik može naići u svom poslovanju. Kao svoj primarni cilj postavili su si zadovoljstvo klijenta, pa kontinuirano prate promjene, najnovije tehnologije te sofisticiranim programskim rješenjima mogu pružiti brze, pravovaljane i kvalitetne odgovore na sve postavljene zahtjeve.

Ono što je najvažnije naglasiti  je da su iz godine u godine učili te su se uspjeli održati do danas unatoč svim promjenama na tržištu.

Već duže vrijeme posao vodi kći Martina Polanec Katalenić i kao što kaže, danas je to posao koji ne bi ni za što mijenjala. A ispričala nam je kako se odlučila nastaviti obiteljski posao:

– Nekad, kao dijete, kad bi mama i tata cijele dane i noći provodili u kancelariji, bila sam sigurna da to nije posao koji bih ja htjela naslijediti. Ali, eto, život i životne prilike ipak su me doveli do toga da sam na kraju završila radeći s njima. Kao cura, nastavila sam i sama po cijele dane provoditi vrijeme u papirima, usput studirati i svoje znanje primjenjivati. Nije mi žao jer je to posao koji sam zavoljela.

Martinini roditelji Branko i Verica Polanec velika su joj podrška i pomoć u poduzetništvu

– Davne 1992. godine, kad  su mama i tata ostali bez posla u Sloveniji, trebalo je nešto napraviti. Tata sa svojim informatičkim znanjem, a mama i Franjo s knjigovodstvenim krenuli su u avanturu zvanu Info-point. Usput su učili, griješili, što je ono vrijeme na sreću dozvoljavalo i pretvarali su se u vrhunske stručnjake.

– Zadovoljni klijenti doveli su nove, a dobar se glas brzo pročuje, pa su 1997. godine trebali pojačanje. Verica je u to vrijeme u Sloveniji ostala bez posla i danas s odmakom mogu reći da smo sretni što je dio našeg tima sve do danas, prolazeći s nama sve uspone i padove koje poslovanje prolazi tijekom godina. Godinu dana kasnije, 1998.,  pridružila nam se i Mirjana. Danas mogu reći da sam dio firme postala pomalo neplanski, kao zamjena Mirjani za vrijeme njenog korištenja porodiljnog dopusta 2000. godine. Upravo sam završila srednju školu i upisala fakultet. Trebalo je to biti samo za kratko vrijeme dok se Mirjana ne vrati. Ali je onda i Franjo otišao u mirovinu i ja sam tu ostala. No, s vremenom mi se taj posao uvukao pod kožu, pa sam postala dio tima, od kojeg se više nisam odvojila jer tu sam se pronašla, učila, radila, završila studij, ostala. Posao se povećavao, ja sam doslovno bila stalno u kancelariji i kada više nisam mogla, pridružile su nam se još Milena i Bernarda. I one su s nama sada već 18 godina. Velika podrška od samog početka su mi bili i ostali roditelji, nakon toga i suprug i velika im hvala na tome.

Martina Polanec Katalenić, direktorica tvrtke Info-point 

Kad posao koji radite radite sa srcem i dajete u njega cijelog sebe, onda to klijenti prepoznaju. Novi zakoni, puno administracije, promjena, povećanja klijenata, sve je to povećalo opseg posla. Zaposlili smo Sanju, Izabelu, mama je otišla u mirovinu, došla nam je uz našu studenticu Ivanu još jedna Ivana, Andreja i Mirjana. I danas nas je deset, dobrih, vrijednih žena, s kojima svakodnevno rješavamo izazove i trudimo se biti podrška svakom našem klijentu.

Ističe da je njihov posao dosta stresan, tu su rokovi koje moraju poštovati i koji pritišću sa svih strana. Nije lako, ali uvijek u svom poslu nađu vremena i za šalu i za organizaciju zajedničkog druženja, u obliku izleta ili teambuildinga, dodaje Martina Polanec Katalenić.

Vrijednosti našeg tima neprestano rastu uz ulaganja u educiranje na seminarima i simpozijima, kako bi se mogli prilagoditi potrebama tržišta i zadovoljstvu klijenta. Kod dogovaranja suradnje s klijentom prvenstveno nam je cilj podići uslugu na višu razinu, tako da za svakog klijenta izdvojimo vrijeme za savjete i objašnjenja. Za nas je svaki klijent specifičan i zbog toga imamo jedinstven i fleksibilan pristup u dogovorima s njima.

Teško je zadržati klijente, trudimo se da damo maksimalno od sebe, da su oni zadovoljni, a i mi, otkriva nam svoj recept za uspjeh.  A i moj je moto “uspjeh nije ono što imaš, nego ono što jesi“ i vjerujem da su stranke to pronašle u nama, završila je svoju priču Martina.

– Uspjeh na poslovnom planu možemo zahvaliti suradnji našim dugogodišnjim klijentima, zaključila je naša sugovornica.

Vrijednosti tvrtke Info-point: 

Zadovoljan klijent naš je primarni cilj.

Tražimo prostor za uštedu i efikasnije upravljanje troškovima vašeg poduzeća.

Pojednostavite svoje poslovanje uz Info-Point d.o.o.

Vaš partner, a ne samo knjigovođa.

Timski rad je raditi zajedno – čak i odvojeno.


INFO POINT d.o.o.

Žabnik, Zrinskih 54

40313 Sveti Martin na Muri

T: +385 40 868 118

F: +385 40 868 905

M: [email protected]

www.info-point.hr

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE