“HAMAG-BICRO u Međimurskoj županiji potaknuo investicije u vrijednosti od 330,3 milijuna kuna”

VjeranVrbanec HAMAG-BICRO
Vjeran Vrbanec

HAMAG-BICRO je poslalo priopćenje za medije da je Međimurskoj županiji potaknuo investicije u vrijednosti od 330,3 milijuna kuna.

Također, bilo je govora o Gospodarskom forumu u Prelogu, 30. studenog.

Priopćenje prenosimo u nastavku.

U Prelogu je svečano otvoren tradicionalni susret gospodarstvenika Gospodarski forum Grada Preloga 2018. Jedan od najznačajnijih susreta međimurske županije otvorio je gradonačelnik Preloga Ljubmir Kolarek.

Brojnim uglednim uzvanicima, poduzetnicima i predstavnicima poduzetničkih potpornih institucija obratio se i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Vjeran Vrbanec: „Grad Prelog, odnosno međimurska županija, značajnim povlačenjem EU sredstva još jednom su potvrdili snažan inovacijski, a time i gospodarski potencijal. Samo kroz HAMAG-BICRO programe: financijske instrumente ESIF zajmove i jamstva te bespovratne potpore, u Prelogu su potaknute investicije u vrijednosti 22 milijuna kuna, a u Međimurskoj županiji u iznosu od 330,3 milijuna kuna.“

Istaknuto je kako su u Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, jedan od prepoznatih centara izvrsnosti, pristigle neke od najbolje ocjenjenih prijava za Program provjere inovativnog koncepta – PoC7, čiji će se rezultati predstaviti 7. prosinca u Čakovcu.

Na samom kraju obraćanja Vrbanec je najavio kako će do kraja godine Agencija provesti financiranje od ukupno 800 mil. kuna za 230 inovativnih projekata čija ukupna vrijednost iznosi 1,7 mil. kuna. Isto tako, u idućih pola godine očekuje se otvaranje četiri nova Poziva iz Strukturnih fondova za poduzetnike u vrijednosti preko milijardu kuna.

U okviru ovogodišnjeg Gospodarskog foruma prvi dio programa obilježit će Dani HAMAG-BICRO-a, gdje svi zainteresirani imaju priliku informirati se o programima namijenjenim pružanju potpore poduzetnicima kroz sve razvojne faze poslovanja – od istraživanja i razvoja ideje pa sve do komercijalizacije i plasmana na tržište. Programi obuhvaćaju poticanje osnivanja i razvoja subjekata malog gospodarstva kroz bespovratne potpore, financiranje poslovanja i razvoja subjekata malog gospodarstva kroz zajmove uz najpovoljnije kamatne stope na tržištu te izdavanje jamstava poduzetnicima kojima nedostaju instrumenti osiguranja.

U drugom dijelu programa uslijedit će završna svečanost uz prikazivanje kratkog dokumentarnog filma o gospodarstvu Preloga te panel diskusija o Razvojnoj strategiji Grada Preloga od 2018. do 2028. godine. Nakon završne svečanosti uslijedit će i tradicionalno druženje svih poduzetnika s područja grada Preloga.

Ostavi komentar