Haix obuća d.o.o.: Naši predani obućari izrađuju obuću europske kvalitete

„Made in Europe“ je u HAIX-u obećanje kvalitete. Kako bi ispunio to obećanje, proizvođač funkcionalne obuće ne oslanja se samo na vrhunske materijale. Ni najbolja sirovina ništa ne vrijedi, ako se ne zna kako da se od nje naprave dobre cipele. Stoga se HAIX pouzdaje u kvalificirane stručne radnike koji posjeduju potrebno iskustvo i strast kako bi iz prvoklasnih materijala napravili najbolje cipele na svijetu. Ulaganje u razvoj i obrazovanje novih i postojećih djelatnika ulaganje je u budućnost.

Djelatnice i djelatnici kontinuirano se priučavaju na različitim radnim procesima. Vlastitom zahtjevu, proizvodnji najboljih cipela na svijetu, možemo udovoljiti samo kad volimo to što radimo. To znači da su svaka djelatnica i svaki djelatnik raspoređeni na ona radna mjesta na kojima mogu pokazati svoj talent i sposobnosti kako bismo se zajedno razvijali. Majstori i rukovoditelji prate taj razvoj, no podržava se i vlastita inicijativa koju djelatnik pokaže za nove zadatke. Uhodan koncept priučavanja omogućuje da se svatko uz pomoć osobnog mentora dalje razvija i svladava nove vještine. Obućarstvo ima dugu tradiciju u Europi. Obućarsko znanje prenosi se već stoljećima s generacije na generaciju. Vlastitim mogućnostima za obrazovanje i daljnji razvoj HAIX se zalaže da i u budućnosti to tako ostane.

Naime, zanimanje obućar posao je s perspektivnom budućnosti! Dualni sustav obrazovanja s Gospodarskom školom u Čakovcu pokazuje se uspješnim već dugi niz godina. Svake godine sve veći broj naučnika zakorači u poslovni život s HAIX-om u Maloj Subotici. Osim toga, postoji i interni etablirani program školovanja za osposobljavanje djelatnica i djelatnika u tom području.

Djelatnika u prvim danima u HAIX-u strukturirano prate mentori, a također je razrađen onboarding koncept. To omogućuje novim djelatnicima siguran početak. IT-školovanja, uvođenje u Microsoft Office programe i tečajevi stranih jezika ponuđeni su svima tijekom čitave godine kao i tehnička i stručna školovanja za soft skills poput vođenja djelatnika, timski rad i komunikacija. Taj opširan program školovanja i daljnjeg obrazovanja osposobljava djelatnike za razvoj karijere. Naime, regrutiranje vlastitih talenata na rukovodećim pozicijama osigurava da se duh HAIX-a prenosi, a vizija živi.

Presudno je da se držimo zajedno kao obitelj. Taj hands-on mentalitet njemačkog je proizvođača obuće pretvorio u globalnog igrača za high-tech opremu i odlučuje o tome uklapa li se osoba u HAIX obitelj. Presudno je zanimanje za rad u proizvodnji, srcu poduzeća. Stoga se svaku kandidatkinju i kandidata prilikom razgovora za posao provede kroz proizvodnju. Na taj se način budući HAIX-ovci upoznaju s radnim mjestom prije njihova prvog radnog dana i vide što ih očekuje. Timski duh i grupni rad sposobnosti su koje su bitne i kod daljnjeg ocjenjivanja. „We are Family“ uz to znači da zajedno tražimo fleksibilna rješenja za kolegice i kolege koji zbog posebnosti svoje situacije moraju uskladiti obiteljski i poslovni život.

Vlastita proizvodnja „Made in Europe“ označava jednake šanse za sve, daljnje obrazovanje i poštovanje kao i održiv razvoj i poduzetnu odgovornost. K tome pripadaju i primjerena naknada i sigurna primanja. I to provjereno: HAIX Obuća socijalno je auditirana prema BSCI kodeksu ophođenja. Certifikat s najboljom osvojenom ocjenom označava najviše standarde socijalne osviještenosti poduzeća jer djelatnice i djelatnici na prvom su mjestu.

 

Ostavi komentar