Cromatic iz Preloga: Našom se automatikom koriste i najbolje svjetske tvrtke

Cromatic d.o.o. uspješna je mlada tvrtka koja i dalje proširuje svoje kapacitete i zapošljava stručnjake s područja elektrotehnike

Iako su započeli relativno nedavno, u svibnju 2015. godine, sa samo dvama zaposlenicima u 140 kvadrata prostora, tvrtka Cromatic iz Preloga danas zapošljava 40-ak radnika, a tempo razvoja koji su udarili diktira im daljnje proširenje kapaciteta. Cromatic je podružnica danske tvrtke Holtec Automatic A/S, a taj hrvatsko-danski koncept pokazao se toliko uspješnim da sada planiraju izgradnju moderne hale u industrijskoj zoni Sjever u Prelogu.

Zapošljavaju mahom električare i inženjere elektrotehnike, a specijalnost im je pružanje rješenja na području kontrolne tehnologije i automatizacije koje prilagođavaju potrebama i zahtjevima kupaca.

Uska suradnja s matičnom tvrtkom Holtec Automatic A/S omogućila im je širok portfelj klijenata i veliko iskustvo u projektnoj organizaciji. Cromatic je strukturiran kao projektno orijentirana tvrtka sa sveobuhvatnim timom stručnjaka, u koje po potrebi uključuju i vanjske partnere, zbog čega su u stanju  rješavati i velike, kompleksne razvojne zadatke u vrlo kratkom vremenu, uz dokazane interne radne procedure koje osiguravaju strukturni pristup prema zajedničkom cilju.

Zanimljiva je i povijest o nastanku tvrtke koja se dogodila nekako prirodno i uključila ulagače iz Danske, a vezana je za Nikolu Kvakana, direktora Cromatica. On je svoju poslovnu karijeru započeo u Tehnixu, ali se brzo osamostalio. Kao menadžer prodaje i magistar ekonomije, putovao je po Europi, usavršavao engleski i njemački jezik te poslovnu komunikaciju s potencijalnim klijentima. Naučio je mnogo o poslu, zahtjevima tržišta, ali i opasnostima koje vrebaju u poslovanju. Tako je i došao na ideju da nagovori obiteljske prijatelje iz Danske da ulože u kraj iz kojeg potječu i da otvore sličan posao kojim se bave u Danskoj. Kada su se uvjerili da u preloškoj poslovnoj već zoni ima stranih ulagača, odluka je bila lakša. Partnerski su uložili u razvoj Cromatica, poduzeće koje se bavi automatizacijom i projektiranjem, dizajnom te izradom električnih i kontrolnih upravljačkih jedinica. Danas posluju u Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, SAD-u, za mnoge renomirane svjetske firme poput Pfizera, Siemensa i Vestasa. Njihova automatika dio je mnogih svjetskih pakirnica te ima svoje mjesto u autoindustrijama, medicinskim, farmaceutskim i prehrambenim industrijama jer su u mogućnosti isporučiti kvalitetno rješenje bez obzira na veličinu zadatka, od najmanjih zadataka kontrole do velikih, složenih rješenja automatizacije s integracijom u administrativne sustave.

Početkom 2017. godine dobili su certifikat ISO 9001:2015 koji klijentima jamči visoku kvalitetu proizvoda, kao i certifikat UL koji im je otvorio nastup na američke tržište.

Nisu jedini u poslu izrade upravljačkih jedinica, ali upravo ih oni tjeraju da budu još bolji. Jer konkurencija je prijetnja, ali i stimulator da neprekidno rade na podizanju kvalitete svojih proizvoda i usavršavanju zaposlenika, tvrde u Cormaticu. (S. Zorković, foto: Z. Vrzan)

Traže se električari i el. inženjeri

Tvrtka Cromatic proširuje svoje kapacitete i traži kvalitetan stručni kadar: električare na izradi elektroormara s minimalno 3 godinama radnog iskustva i inženjere elektrotehnike, diplomirane ili prvostupnike, koji mogu biti s radnim iskustvom ili bez njega.

 

Ostavi komentar