Bercon iz Nedelišća: Uložite u sigurnu budućnost uz pomoć bespovratnih sredstava iz fondova EU

Kao odgovor na krizu koju uzrokuje pandemija COVID 19 Europska unija je Republici Hrvatskoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a u sklopu instrumenta Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja- REACT- EU, osigurala dodatna sredstva.

Temeljem usmjerenih dodatnih sredstava, a sa svrhom jačanja konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća na domaćem i svjetskim tržištima i priprema zelenog, digitalnog i otpornog oporavka gospodarstva kroz poticanje energetski učinkovite i/ili tehnološki napredne proizvodnje te inovativnih poslovnih modela u svrhu razvoja novih kompetencija, povećanja proizvodnje, povećanja izvoza i očuvanja postojećih te poticanja stvaranja novih radnih mjesta Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja 21. 04. 2021. objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“.

Kroz navedeni poziv korisnicima je raspoloživ iznos od 1,14 milijardi HRK bespovratnih sredstava s rokom podnošenja do 31. 05. 2021.

Vesna Novak, direktorica tvrtke Bercon iz Nedelišća

Prihvatljivi prijavitelji su pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće, a moraju biti registrirani u sektoru C Prerađivačka industrija. U navedenom sektoru se moraju odvijati i aktivnosti projekta.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000,00 HRK, a najviši iznos potpore iznosi 7.500.000,00 HRK.

Intenzitet regionalne potpore koja se dodjeljuje za glavne projektne aktivnosti iznosi 45% prihvatljivih troškova za mikro i male poduzetnike i 35% prihvatljivih troškova za srednje poduzetnike.

Ulaganja koja se mogu financirati iz ovog Poziva su:

  1. Ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu

  2. Unapređenje i inoviranje procesa i organizacije poslovanja mikro, malih i srednjih poduzeća

  3. Savjetodavne usluge povezane s projektom

  4. Usavršavanje djelatnika povezano s projektom s ciljem operacionalizacije projektnih aktivnosti i njihovog uvođenja u poslovanje prijavitelja

  5. Prateće aktivnosti povezane s projektom, a koje uključuju i implementaciju energetski učinkovitog grijanja i hlađenja

Bercon d.o.o. će za čitatelje Međimurskih novina besplatno izraditi mišljenje o prihvatljivosti prijave na predmetni Poziv temeljeno na dugogodišnjem iskustvu u pripremi i provedbi projekata koji se sufinanciraju bespovratnim sredstvima.

Pripremite svoje projekte na vrijeme i sigurno krenite u tranziciju koja vodi održivosti uspješnog poslovanja vaše tvrtke!

Bercon d.o.o.

Maršala Tita 16, 40305 Nedelišće

W: www.bercon.hr

E: [email protected]

T: +385 99 80 90 393

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE