1.2 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Na AGRA-i zapaženi izlagači i vinari iz Međimurske županije

Ovogodišnji 55. sajam AGRA u Gornjoj Radgoni, od 26. do 31. kolovoza, predstavio je 1.820 izlagača iz 36 zemalja na izlagačkom prostoru veličine 71.300 m².

Država partner je bila je Narodna Republika Kina, a u okviru sajma održan je susret ministarske skupine srednjeeuropskih država s delegacijom N.R. Kine pod radnim nazivom 16 + 1.

Iz Hrvatske je na skupu sudjelovao Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Od hrvatskih izlagača, na sajmu AGRA 2017 uspješno su nastupili Zagrebačka županija, Županijska komora Sisak te grupa proizvođača iz Međimurske županije.

Sajam je otvorio slovenski predsjednik Borut Pahor uz mnoge visoke predstavnike slovenske politike i gospodarstva, a poseban gost bio je Ministar poljoprivrede N.R. Kine Han Changfu.

Priredbu AGRA 2017 u šest dana posjetilo je preko 120.000 posjetitelja.

Na sajmu su bili zapaženi i naši izlagači iz Međimurske županije; Strojarstvo Branilović, Elektro Novak, Bačvarija Srnec i Megametal, koji tradicionalno izlažu na sajmu AGRA, a ove godine pridružio im se i obrt Sandukar iz Totovca s izlaganjem drvenih sanduka i ambalaže za voće i povrće. Međimurski izlagači izrazili su zadovoljstvo nastupom, organizacijom sajma te su naglasili tradicionalno dobru posjećenost u sve dane održavanja sajma.

Na ocjenjivanjima prehrambenih proizvoda i vina opet su se istakli međimurski vinari koji su osvojili visoka odličja, pa je tako vinogradarska obitelj Jakopić za Pušipel prestiž dobila Veliku zlatnu medalju, obitelj Cmrečnjak zlatnu medalju za pušipel, te srebrne medalje za Rajnski rizling i Sauvignon, Vinska kuća Hažić srebrne medalje za Traminac mirisavi iz 2015. i 2016. godine, te vinska kuća DGA pjenušci srebrne medalje za Sibon brut i Sibon dry. U velikoj konkurenciji vina (ukupno 531 uzorak) iz Slovenije, Austrije, Slovačke, Makedonije i Srbije naši vinari opet su imali odličnu »berbu« medalja.

U radnom dijelu sajma naše izlagače posjetio je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak te Božena Leš, ovlaštena ministrica u Veleposlanstvu RH u Ljubljani.

(mn)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE