Gorkić Taradi peti na listi Slobodne Hrvatske za EU parlament

Gorkić Taradi, predsjednik udruge Mlada pera
Gorkić Taradi, također je i predsjednik udruge Mlada pera

Svoju listu za europske izbore predala i stranka Slobodna Hrvatska. Peti na listi Slobodne Hrvatske, a na prijedlog Ovršnog ustanka – ogranak Međimurje, je Međimurec Gorkić Taradi.

Peti na listi Slobodne Hrvatske, a na prijedlog Ovršnog ustanka – ogranak Međimurje, sam ja kao nezavisni kandidat, javnosti već poznat kao neumoran kroničar društvenih događanja, itekako upoznat s položajem radnika i njegovim pravima jer sam potječem upravo iz tih krugova. Samo onaj tko ima radnog staža kao radnik u proizvodnji može razumjeti što taj radnik treba i zaslužuje! – poručio je Taradi.

Stranka Slobodna Hrvatska se oglasila i na Facebooku:

Danas je Slobodna Hrvatska predala listu za europarlamentarne izbore.

Dugo smo razmišljali o tome, svjesni da nemamo ni novac ni medije potrebne za osvajanje mandata. I zaključili da građani zaslužuju barem jednu moralno, politički i/ili kazneno nekompromitiranu opciju na tim izborima.

Ponuditi ćemo vam koncept eurorealizma. Kao eurorealisti, svjesni smo da smo nasilno gurnuti u EU i da joj puno više dajemo nego što od nje dobivamo. Ali istovremeno, ne želimo neozbiljno i neodgovorno lamentirati o izlasku preko noći koji je em nemoguć, em bi rezultirao katastrofalnom egzistencijalnom krizom po građane Republike Hrvatske.

Naša domovina mora prvo naučiti stajati na vlastitim nogama i zato želimo stati pred europarlamentarce s jednostavnim pitanjem: zašto nas se ne tretira kao ostale članice Unije?

Zašto je isplata plaće na ruke moguća u Njemačkoj, a u Hrvatskoj ne?
Zašto u Irskoj javnobilježnička djelatnost ne mora postojati, a u Hrvatskoj mora?
Kako Danska može biti 100% zemlja ekološke poljoprivrede, a Hrvatska ne može?
Zašto je u Britaniji cijepljenje stvar izbora, a u Hrvatskoj nije?
Kako su u Francuskoj moguće etične banke i alternativni izvori financiranja, a u Hrvatskoj nisu?

Drugim riječima, zahtijevamo prava koja diljem Europske Unije postoje i funkcioniraju. Bez prodavanja magle, bez suvišnih filozofija, bez patetičnih priča, bez lažnog mesijanstva.

Jer dok će i HDZ i SDP na ovim izborima imati po 3-4 svoje liste, pune ljudi koji su ili s njima ljubovali ili to jedva čekaju… Građani će imati jednu – listu ponosne Slobodne Hrvatske!

Ostavi komentar