Globusovcima treće mjesto na Seniorskom prvenstvu Hrvatske

Odlične vijesti stigle su sa Seniorskog prvenstva Hrvatske u karateu koje je bilo održano u zagrebačkom Sportskom domu Martinovka.

Članovi Karate kluba Globus osvojili su dvije bronce koje su kući u Međimurje ponijeli Filip Novak i Kristian Topličanec. Novak je bio treći u kategoriji seniora do 67 kilograma. Do pobjedničkog postolja stigao je  nakon tri pobjede i tijesnog poraza u polufinalu. Topličanec pak je u kategoriji do 60 kilograma sa svojih samo 17 godina napravio pravi podvig u konkurenciji seniora. Sve svoje mečeve je odlično odradio te ja sasvim zasluženo uzeo brončanu medalju te samo povećao kolekciju osvojenih odličja. Treba dodati da je u izboru sprotaša Čakovca za 2020. dobio i priznanje za mladog sportaša.

Treneri Dejan Slukić i Mladen Vizinger nisu krili oduševljenje.

Kristian je u svom prvom nastupu iznenadio sve osim nas koji poznajemo koji je njegov potencijal. Još od malih nogo je nagoviještao da je spreman za velike stvari, a to sada i pokazuje” poručili su te dodali da je i nešto stariji 23.-godišnji Filip također napravio mali podvig.

 – Prije samo dva mjeseca je slomio nožni palac te je prekinuo pripreme, ali se u kratkom vremenu oporavio i više nego zasluženo stigao na treću stepenicu pobjedničkog postolja” izjavljuje trenerski duo.

Na seniroskom prvenstvu kod žena nastupila je i 17-godišnja Sara Novak koja je također bila jako dobra, ali je ostala bez plasmana i morat će se zadovoljiti stečenim iskustvom.  I da priča bude kompletna pobrinuo se i Tomislav Magdalenić čijom sudačkom partiturom su bili zadovljni svi natjecatelji.

U čakovečkom karate klubu se nadaju kako će se epidemiološke prilike popraviti te da će karate svijet ući u normalan ritam natjecanja kako bi Globusovci i ove sezone mogli potvrditi raskoš talenta u različitim kategorijama.

Ostavi komentar