GLOBE-ovke i Prelog se vole javno

globe prelog
Vrijedne članice Globe grupe kod gradonačelnika

Kao i mnogo puta do sada, učenice GLOBE grupe su sa svojim mentoricama Valentinom Pirc Mezga i Majom Labaš Horvat posjetile gradonačelnika Ljubomira Kolareka te su mu predstavile svoje rad u proteklih godinu dana. Nika Sraka, Maja Hozjak i Katarina Hozjan pohvalile su se prošlogodišnjim sudjelovanjem na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola koje je održano od 15. do 17. svibnja 2019. godine u Zagrebu, a posebno su naglasile koliko su ponosne svojim radom na istraživačkom projektu „Naš grad pod zvijezdama: Spavamo li bolje nakon promjene gradske rasvjete?“, s kojim su sudjelovale na Međunarodnom natjecanju International Virtual Science Symposium za koji su dobile priznanje.

Djevojke su spomenule i svoj ovogodišnji projekt „Lucijin kalendar“, koji se bavi pučkom meteorologijom i za koji se nadaju da će im, uz cjelogodišnje marljivo praćenje hidroloških, meteoroloških, fenoloških te pedoloških podataka, omogućiti plasman na ovogodišnju državnu smotru.

Srednja škola Prelog je ove godine domaćin Međužupanijske smotre GLOBE škola na kojoj će 30. ožujka ugostiti GLOBE škole Sjeverozapadne Hrvatske.

Ostavi komentar