Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan organizirao spektakularni božićni party za svoje članove

Foto: GK Macan

Od Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan naviknuli smo i na vrhunske sportske rezultate i na vrhunsku organizaciju brojnih evenata.

Posljednji u nizu događaja kojeg su organizirali čakovečki gimnastičari bio je na njihovoj uobičajenoj visokoj razini. Usprkos celzijevcima koji su imali negativni predznak u srijedu 22. prosinca na rukometnom igralištu Macanovog doma u središtu Čakovca vladala je vrlo topla atmosfera. Naime, za kraj godine organizirano je tradicionalno druženje sčlanovima kluba, ali je posebnost ovogodišnjeg bila to što je održano na otvorenom.

„Uoči Božića redovito organiziramo kićenje jelke za sve naše polaznike. No, zbog cijele situacije oko pandemije nismo mogli tako veliki broj djece staviti u isto vrijeme u dvoranu pa smo se odlučili za nesvakidašnju ideju – da kićenje napravimo vani“ započela je priču o božićnom partyju trenerica Marija Jurak Bošnjak.

Preseljenje na otvoreno na kraju je postalo puno više od tradicionalnog ukrašavanja božićnog drvca. Jer osim što su polaznici brojnih klupskih programa stavljali nakite na simbol Božića bilo je tu i darivanja, glazbe, plesa, vježbanja, igre, smijeha, veselja i druženja u pozitivnom ozračju.

Više od 400 mladih članova kluba i njihovih roditelja sudjelovalo je u jednosatnom programu čiji je vrhunac bio vatromet koji je nebo u središtu grada pretvorio u šarenilo boja. „Za svakog od naših polaznika pripremili smo prigodnu majicu i slatki poklon kojeg je dijelio naš Djed Božićnjak.

Svako dijete je stavilo jedan ukras na jelku, a poseban ugođaj stvorila je rasvjeta u različitim tonovima“istaknula je Jurak Bošnjak dodavši kako je ipak od svega najbolje bilo vidjeti zadovoljen dječje osmijehe. Macanovci su otišli i korak dalje jer su osim za najmlađe članove stvorili i posebnu atmosferu za njihove roditelje.

Vatra na otvorenome, klupice od slame i topli čaj kojeg su dijelila prva dva klupska pulena, najbolji hrvatski senior i junior na konju s hvataljkama; Filip Ude i Marko Sambolec. Osvajač olimpijskog, svjetskog i europskog srebra Filip Ude odlično se snašao u ulozi konobara, stoji u prioćenju GK Macan.

„Kad smo vidjeli koliko je ljudi došli bojao sam se da nećemo moći sve uslužiti, ali uz zafrkanciju i složne ruke uspjeli smo svima natočiti čaj. Imali smo i poseban, malo pojačani čaj kojeg smo prozvali Macan čaj“ s osmijehom je rekao popularni Fićo govoreći o dodavanju ruma u vrući napitak.

Gošća događaja je bila i gradonačelnica Ljerka Cividini koja je okupljenima čestitala božićne i novogodišnje blagdane. Posebno je naglasila da je Čakovec sredina koja sportski diše te da taj sportski duh roditelji prenose na svoju djecu. „Ovakva druženja najbolji su pokazatelj predanosti građana sportu, a broj okupljene djece da se za buduće uspjehe ne trebamo bojati“ poručila je gradonačelnica. S još jednim u nizu uspješno odrađenih projekata čakovečki gimnastičari polako privode kraju godinu u kojoj su imali puno različitih izazova, ali kao što su pokazali i u srijedu, iz njih su izašli jači i spremniji za one nove koje će donijeti 2022. godina.

Ostavi komentar