Fotografije što sve po šumi luta po mraku

Čakovečki fotograf – istraživač Josip Horvat Majzek predstavlja nam se sa novim projektom, izložbom infracrvene fotografije pod naslovom: “ŽIVOT NOĆU NA IC FREKVENCIJI OD 940 nm“.

Riječ je o prvom takvom autorovom uratku na prostorima Republike Hrvatske. Do sada je ta izložba bila predstavljena na jednoj od najlijepših šetnica u Međimurskoj županiji, “Šuderici“ u Goričanu te povodom Svijetskog dana zaštite okoliša u Nacionalnom parku Paklenica.

Zgrada Scheier, Matice hrvatske 2, 40000 Čakovec, novi je izložbeni prostor gdje će se ta izložba fotografija moći razgledati.

Autor nam se predstavlja sa 106. fotografija, snimljenih tehnikom nevidljivom ljudskom oku. Sve fotografije ukomponirane su na 28. panoa (dimenzija jednog panoa iznosi 70 x 50 cm), u koje je uvršteno 16. vrsta sisavaca te sedam vrsta ptica.

Tako ćemo po prvi put imati priliku da “malo zavirimo u njihov noćni život“. Poseban naglasak stavljen je na našeg najvećeg sisavca, jelena običnog (Cervus elaphus).

Sav “materijal“ za ovu izložbu nastao je u Međimurskoj županiji, unutar Regionalnog parka Mura – Drava.

Sama izložba fotografija biti će popraćena sa katalogom, u kojem se nalazi osvrt gospodina Gorana Šafareka, poznatog te priznatog hrvatskog prirodoslovca.

Izložbu će svečano otvoriti župan Međimurske županije, gospodin Matija Posavec.

Svi oni koji će imati volju i želju doći i posjetiti ovu nesvakidašnju izložbu, moći će to učiniti od 20. srpnja u 20:00, pa do 26. kolovoza 2021. godine. Ulaz je slobodan.

U realizaciji ovog projekta pripomogli su: Izgradnja d.o.o. iz Domašinca te Međimurska županija.

Ostavi komentar