Fotografija Čakovčanke Andree Štefić pobijedila na javnoj akciji u Zagrebu!

fotografija
Ponosna Andrea Štefić

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Ženska soba – Centar za seksualna prava u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava i Domom za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji „Duga – Zagreb” organizirao je javnu akciju 24. studenog na trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu od 11 do 13 sati.

Cilj javne akcije bio je obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25.11.) i početak globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. Također, cilj je bio doprinijeti senzibilizaciji i osvještavanju javnosti o nasilju nad ženama (seksualnom i obiteljskom).

Na javnoj akciji građani i građanke imali su priliku glasati za pobjedničku fotografiju. Tom prilikom izabrana je fotografija Čakovčanke Andree Štefić “Dok nas smrt ne rastavi”.

Andrei je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio nagradu, a fotografija će do petka biti izložena u zgradi Grada Zagreba te se tamo može pogledati.

Ostavi komentar