FOTO Zvonko Vertuš: – Knjigu “S treće strane mreže“ pisao sam cijeli svoj život

knjiga Zvonko Vertus Medjimurski tenis (30
Zvonko Vertuš, autor knjige Međimurski tenis (1894. - 2016.) S treće strane mreže

Knjiga “S treće strane mreže” autora Zvonka Vertuša predstavljena je ovog ponedjeljka u novom prostoru Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec. Koliko se tenis i teniska povijest našeg grada cijeni i poštuje pokazala je i odlična posjećenost predstavljanja knjige.

– Dugo godina radim u tenisu i sportu jer su to moje ljubavi. Život sam posvetio tenisu i uz pomoć Čakovčana koji imaju osjećaj i ponos za tenis napravili smo ovu knjigu. Do sada Čakovec unatoč svojoj slavnoj teniskoj prošlosti nije imao pisani trag. Knjiga je posvećena ne samo teniskoj čakovečkoj prošlosti već općenito ljubavi prema sportu i sportskom druženju. Knjigu su izdali Teniski savez Međimurja kojem sam predsjednik već 25 godina, Grad Čakovec i Tiskara Printex. Moja urednica knjige kazala mi je: – Vi ste meni približili tenis. Nadam se da će ova knjiga taj sport približiti i drugima. Knjigu sam pisao zapravo cijeli svoj život, prikupljajući sportsku građu. kazao je autor knjige koji unatoč zlatnoj dobi od 84 ljeta ima vitalnost i energiju za stvaranje vrijednih tiskanih djela koji će obogatiti međimursku sportsku i literarnu baštinu.

Zvonko Vertuš
Knjiga na dvjesto stranica govori o povijesti tenisa u Gradu Čakovcu. ističe autor

Knjiga na dvjesto stranica govori o povijesti tenisa u Gradu Čakovcu, o igračima koji su igrali na igralištima u Ulici Franje Punčeca. “Bijeli sport” u Čakovcu ima stoljetnu tradiciju, a osim našeg proslavljenog sugrađanina, po kojem danas klub nosi ime, zemljanim terenima u našem gradu prošlo je mnogo istaknutih čakovečkih, hrvatskih i svjetskih tenisača. Knjiga je i svojevrsna kronika povijesti našeg grada u prošlom stoljeću.Uz autora Zvonka Vertuša o knjizi i tenisu govorili su hrvatski sportski novinar Fredi Kramer i urednica knjige Smiljana Jelčić Ivanošić. Večer je moderirala ravnateljica Knjižnice Ljiljana Križan, a u glazbenom dijelu programa nastupila je Paula Dobranić.

Program je organiziran unutar manifestacije obilježavanja Dana grada Čakovca. Svi zainteresirani za knjigu “S treće strane mreže”mogu se javiti autoru ili Teniskom klubu Franjo Punčec te će je moći dobiti uz dobrovoljni prilog.

foto: rr

knjiga Zvonko Vertus Medjimurski tenis (34)_resize
Smiljana Jelčić Ivanošić, Zvonko Vertuš i Fredi Kramer

knjiga Zvonko Vertus Medjimurski tenis (9)_resize

knjiga Zvonko Vertus Medjimurski tenis (4)_resize

 

 

 

Ostavi komentar

xxx