FOTO: Zara Krištofić rasturala bubnjeve uz Urbana na koncertu u Čakovcu

Zara Krištofić i Urban

U subotu je završilo još jednom “Ljeto u gradu Zrinskih”, niz besplatnih kvalitetnih programa urbane kulture koji se nižu u petnaestak dana na kraju lipnja i početku srpnja u Čakovcu, ovoga puta s koncertom jednog od najoriginalnijih hrvatskih rockera Damira Urbana i njegovom “četvorkom”.

Urban&4 u Čakovcu

Sjajna kulisa Starog grada Zrinskih poslužila je za još jedan sjajan koncertni doživljaj u kojem je veliku priliku da samo nakon osam mjeseci sviranja bubnja s Urbanom zasvira i naša mlada sugrađanka, talentirana bubnjarka 12. godišnja Čakovčanka Zara Krištofić koja će ujesen tek u 7. razred II. OŠ Čakovec. Nije ju propustila, bila je gotovo pa besprijekorna u pjesmi koja je jedna od “riječkih himni” – “Odlučio sam da te volim”.

Mala bubnjarka Zara iz Čakovca

Oko tisuću fanova opet je došlo na svoje na još jednom čakovečkom koncertu jednog od naših nadugovječnijih rockera koji je više od 30 godina ostao vjeran alternativnom rock izričaju.

I bez obzira što njegova publika ne može zamisliti koncert bez poznattih hitova iz vremena Laufera od kojih su “Moja voda” ili pak “Svijet za nas” i još neki nezaobilazni dio i današnjeg njegovog repertoara, pjesme poput “Kundere” (Atom) koje bi danas bile ne samo balkanski, već i svjetski hit da ih izvodi neki engleski bend koji svira modern rock, zapravo su pravi pokazatelj koliko i dan-danas nakon 25 godina svirke na velikoj sceni neprocjenjivo vrijedi ovaj riječki rocker.

Uglavnom, odlična alternativna rock večer u Čakovcu koja je bila nabrijana u nekih sat i četrdeset minuta, baš onoliko koliko treba, kao što to uostalom danas rade svi najbolji svjetski modern rock bendovi.

Koncert Urban&4 u Čakovcu

Prvi redovi publike na koncertu Urbana&4 u Čakovcu

Urban&4 u Čakovcu

Ostavi komentar