FOTO i VIDEO Zaključak sa sjednice Vlade: Stvaranjem boljeg Međimurja, stvaramo bolju Hrvatsku

Završila je sjednica Vlade u Čakovcu koja je po drugi put u povijesti održana u Međimurskoj županiji.

Jako nam je drago što smo održali sjednicu Vlade u Čakovcu, bila je jako sadržajna točkama dnevnog reda i sveobuhvatna. Sve točke Dnevnog reda i ugovori koji se u ovom trenutku uručuju iznose 3, 4 milijarde kuna. Naš susret bit će referentan za budući razvoj Međimurja, poručio je na kraju sjednice premijer Andrej Plenković.

U nastavku je kazao da je važan bio posjet Prelogu i Murskom Središću te da će nakon konferencije otići u Pribislavec gdje se gradi škola koju pohađaju i pripadnici romske nacionalne manjine, a zatim odlaze u Šenkovec u posjet tvrtki Xenia design.

Sjednica Vlade i sastanak je prošao u radnoj atmosferi što je meni kao županu iznimno važno. Mnogi županijski projekti nisu bili uvaženi, no to ne znači da se oni neće uvažiti. Razgovarajući s ministrima dobio sam potvrdu da ćemo oko određenih projekata, pogotovo u obrazovanju, ponovno sjesti, rekao je nakon sjednice župan Matija Posavec.

UŽIVO Izjave nakon sjednice Vlade u Čakovcu

Objavljuje Međimurske Novine u Četvrtak, 25. srpnja 2019.

Posavec je napomenuo da mu je drago da postoji dobra volja Vlade te da se nada da će ova sjednica Vlade biti jedan početak tješnje suradnje s Vladom, te da stvaranjem boljeg Međimurja stvaraju i bolju Hrvatsku.

Kazao je da danas u Čakovcu niti riječi nisu razgovarali o odnosima političkih stranaka.

Više o svemu pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje od sutra možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar