FOTO: Više od 500 sudionika na 13. Utrci Grada Čakovca

Nakon što je u jutarnjim satima na Trgu Republike održan Festival sporta i poslijepodne je središte Čakovca ponovo bilo u sportskom ozračju. Održana je 13. Utrka Grada Čakovca. Sudionici su startali u četiri kategorije: trkači, natjecatelji u kolicima, nordijski hodači i hodači te su svi imali jedinstven cilj, trkom ili hodom prijeći stazu od 2,5 kilometara.

Utrku organizira Atletski klub Međimurje i ima “revijalni ” karakter s ciljem promoviranja trčanja i hodanja, ali i humanitarnu notu jer se sav prihod od startnine donira Udruzi oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske.

Na utrci su sudjelovale sve generacije. Došlo je mnogo roditelja s malenim bebicama u kolicima, a bilo je tu i vremešnih sudionika i poznatih Čakovčana kao što su Alojz Sobočanec i Marijan Ramušćak. Na utrci je sudjelovao i gradonačelnik Stjepan Kovač. Atmosfera je bila prava sportska, uz ugodno druženje poklonika trčanja, zdravog načina življenja i rekreacije. Utrka je organizirana kao dio programa manifestacija uz obilježavanje Dana Grada Čakovca, ali je zbog kiše termin bio odgođen za ovaj sunčani petak.

foto: rr

FOTOGALERIJU Utrke Grada Čakovca s autorskim potpisom Maria Golenka pogledajte OVDJE.

Ostavi komentar