FOTO i VIDEO: Ivan Grahovec predstavio svoju prvu pjesničku zbirku u G. Mihaljevcu

Brojni mještani Gornjeg Mihaljevca proveli su u nedjelju, 18. veljače, u Društvenom domu ugodno poslijepodne slušajući stihove Ivana Grahovca koji je kroz svoje pjesme na jednostavan i prostodušan, svakome razumljivim jezikom, uspio prenijeti svakodnevicu međimurskog čovjeka nekada i sada.

Bilo je predstavljeno ukupno 27 pjesama iz zbirke od 75 pjesama Tam gori na brego u knjizi Minuli cajti, i to najviše njih na međimurskom narječju. Tematika pjesama govori o životu domaćih ljudi u njegovoj mladosti, o raznim događajima koje je sam doživio ili ih je čuo od drugih te o ljubavnim temama i međimurskim običajima.

Ivan Grahovec
Ivan Grahovec

Čuli ste stihove jednog skromnog pučkog pjesnika. Ako su ovi stihovi došli do vas, svrha je postignuta. Ako vam se dopalo, moje zadovoljstvo je tim veće. Želim zahvaliti Jasenki Novak na trudu i angažmanu koja je došla na ideju da bi se moji stihovi mogli predstaviti javnosti – kazao je sam autor Grahovec nakon predstavljanja zbirke.

Stihove Ivana Grahovca recitirali su Lea Kovačić, Mirjana Kraljić-Novak, Ivanka Golub, Sanela Petković, Anita Škvorc-Branda, Daliborka Trupković, Gabrijela Košak, Katarina Medved, Jasenka Novak i Marijan Belčić, a pjesničko popodne svojim su izvedbama uljepšali Dominik Bogdan na klaviru, Ženska vokalna skupina KUU Lipa, Muška vokalna skupina Sveti Juraj na Bregu, Vladimir Košir Tonka i KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće.

Autor pjesama Ivan Grahovec je rođeni Mačkovčanec, živi u Čakovcu, a bavi se i amaterskom fotografijom te videom. Predstavljanje pjesničke zbirke organizirala je KUU Lipa pod palicom Jasenke Novak, koja mu je nakon promocije uručila prigodan poklon u znak zahvale.

Ivan Grahovec
Ivan Grahovec
Muška vokalna skupina Sveti Juraj na Bregu
Muška vokalna skupina Sveti Juraj na Bregu

Ženksa vokalna skupina KUU Lipa
KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće
KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće
Vladimir Košir Tonka
Vladimir Košir Tonka

Ostavi komentar