FOTO: Uz odličnu posjećenost otvorena izložba fotografija “Čakovec nekoć – lica i osobe”

izlozba Cakovec nekoc (7)_resize
Izložbeni postav može se razgledati gotovo mjesec dana, do 25. lipnja.

U izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec javnosti je predstavljen izbor autorskih fotografija objavljenih u FB grupi Čakovčanke i Čakovčanci. Na svečanosti izložbe govorili su Daniel Hampamer Kiga u ime FB grupe Č&Č, Maša Hrustek Sobočan ravnateljica Muzeja Međimurja i David Vugrinec pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca koji je izložbu proglasio otvorenom.

izlozba Cakovec nekoc (35)_resize
Daniel Hampamer Kiga organizirao je uz pomoć članova FB grupe Č&Č sada već drugu izložbu posvećenu gradu Čakovcu

Na gotovo stotinu fotografija koje datiraju iz vremena od 30-tih do 80-tih godina prošlog stoljeća prikazan je život Čakovca koji upravo na današnji dan slavi Dan grada. Fokus je dan na osobe, stanovnike i goste grada. Autori fotografija suJosip Strahonja, Mirko Banjeglav, Miljenko Muršić, Edo Lukman, Emil Hudin, Josip Tarnai, Ivica Žišković, Bojan Damiš i drugi poznati i nepoznati autori fotografija koje su u vlasništvu članova Facebook grupe Čakovčanke i Čakovčanci.

Postav izložbe su uz Daniela Hampamera Kigu pomogli selektirati i postaviti Lorand Klemenčić, Zlatko Vrzan, Damir Klaić i  Nevenko Tkalčec.

Već prvi dan izložbe razgledati nekadašnje vizure Čakovca došao je pogledati velik broj Čakovčanaca svih generacija, a među njima i brojni fotografi profesionalci, amateri, zaljubljenici u fotografske zapise i tragove prošlosti.

Program je organiziran unutar manifestacije obilježavanja Dana grada Čakovca. Otvorenje izložbe moderirala je Marina Oskoruš, voditeljica filmske i izložbene djelatnosti Centra za kulturu Čakovec.

foto: rr

izlozba Cakovec nekoc (5)_resize

Ostavi komentar