FOTO: Uz Dan Kotoribe uručene medalje i zahvalnice

kotoriba
Dobitnici najviših priznanja Kotoribe

Svečana sjednica općinskog vijeća Kotoribe bila je danas kruna drugog dijela obilježavanja Dana Općine. Uz prisjećanje na sve one događaje koji su obilježili život tamošnjeg stanovništva od prošlogodišnjeg do današnjeg Križeva, sjednica je iskorištena i za dodjelu najviših javnih nagrada.

Shodno odluci Općinskog vijeća, medalja Općine uručena je Dobriši Habušu za dugogodišnju promociju Kotoribe. Kao zaljubljenik u fotografiju godinama je bio član uredništva Kotoripskog vjesnika, a uz to je održavao i općinske web stranice te je tako zaslužan za promociju Kotoribe izvan njenih granica.

Terezija Gal, medalju je dobila za dugogodišnji angažman u Udruzi umirovljenika. Kao dugogodišnji aktivni član Udruge umirovljenika Međimurske županije, Podružnica Kotoriba, prisutna je u svim aktivnostima, kreativna je i aktivna u obvezama te je dala veliki doprinos za povećanje broja članova udruge.

Treći dobitnik je Ignac Nađ dugogodišnji član Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Ogranak Kotoriba. Bio je aktivan u sportskim sekcijama i natjecanjima za Ogranak, a u četiri mandata bio je blagajnik Ogranka. Istaknuti je i nagrađivani član „Međimurske lastavice“ i dugogodišnji član „NK Graničara“ Kotoriba.

Uz medalje, dodijeljene su i zahvalnice koju je primio Ivica Jakupak za uspješna sudjelovanja na natjecanjima s reprezentacijom RH u 2018. godini.

Aktivno se bavi ribolovom već 40 godina, od čega 20 godina provodi kao natjecatelj u redovima SRD-a Som Kotoriba. Prošle godine izborio je pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju s kojom odlazi na 24. Europsko prvenstvo u ribolovu udicom na plovak održano u Sloveniji u Radeču te 65. Svjetsko prvenstvo u ribolovu udicom na plovak održano u Portugalu u Montmor-O-Velhu. Reprezentacija ekipno zauzima 15. mjesto, a Ivica Jakupak pojedinačno ostvaruje vrlo dobar rezultat.

Juniorska (U-17) ekipa NK Graničara zahvalnicu je primila za uspješna sudjelovanja na natjecanjima u 2018. godini. Ekipa se prošle godine natjecala u okviru kvalitetne U-17 lige Međimurskog nogometnog saveza i zauzela vrlo dobro treće mjesto. Svoj uspjeh okrunili su ulaskom među dvije najbolje ekipe u Kupu Međimurskog nogometnog saveza. Ekipa je već godinama u samom vrhu međimurskog nogometa u svojem uzrastu.

A za 40 godina rada, nagrađeno je Društvo naša djeca Kotoriba.

Ostavi komentar