FOTO: Uspješno završili Dani turizma u Svetom Martinu na Muri

I ove je godine Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, u suorganizaciji s Općinom Sveti Martin na Muri, s Udrugama s područja Općine i uz podršku Turističke zajednice Međimurske županije i HTZ-a bila organizator manifestacije Dani turizma 2019. Bogati program održavao se od 7. srpnja sve do 25. kolovoza 2019. U kakvim su događanjima posjetitelji imali prilike uživati?

Sportski početak
Dani turizma 2019. godine započeli su sportskim događanjima. Bilo je tu nogometnih turnira, biciklijada, pa i ribolova. No, prije svega, bilo je druženja i dobre zabave. Nogometni su turniri tradicija, a međimurski bregi još jednom su dokazali da su idealni teren za ljubitelje vožnje na dva kotača. Ali i za tradicionalnu šetnju vinogradima ili trail trčanje.

50. rođendan središnjeg događaja
Središnji pak je događaj Dana turizma svake godine Povorka starih običaja i zanata. Ove godine ona je obilježila 50 godina postojanja, a Svetim Martinom prolazili su oni koji su se potrudili prikazati zanate i običaje ovog mjesta i podneblja. Važan dan za općinu bio je 11. 8., a nakon povorke veselje se nastavilo na kulturno-zabavnom programu na igralištu NK Polet gdje su nastupali folkloraši, tamburaši, mažoretkinje te Casino band u organizaciji NK Bratstva. 50 godina povorke slavilo se cijeli dan, pa je u 20:30 sati nastupio Mladen Grdović. Tradicionalna ljetna Poletova noć dan prije toga, 10. 8. također je bila prava fešta koju je predvodila Danijela Martinović.

Za svakog ponešto
Kao i svake godine, Dani turizma potrudili su se maksimalno pružiti svakome ponešto. Bilo je tu sporta, glazbe, zabave, druženja umirovljenika, druženja za djecu u Termama Sveti Martin, susreta odltimera, poezije i klasike uz Muru, a ovogodišnje su Dane turizma kraju privele mlade nade. Zadnjeg dana, 25. 8. u Kongresnoj dvorani Termi Sveti Martin nastupale su Mlade nade našeg kraja u organizaciji HKUU Sveti Martin. 30-ak glazbenih talenata iz Svetog Martina, Štrigove, Selnice i susjedne Slovenije ispratilo je uspješne Dane turizma i pokazalo svojim talentima da će nadolazećih godina imati tko nastupati. Veselimo se Danima turizma 2020!

FOTO: Mario Jakšić 

Ostavi komentar