FOTO: Uspješno provedena akcija „Zebre za žabe“ u Selnici

Međimurska priroda-Javna ustanova za zaštićena područja već nekoliko godina u suradnji s organizacijama civilnog društva, lokalnim stanovništvom i volonterima provodi akcije pod nazivom „Zebra za žabe“ u sklopu projekta „Kreni, zeleno.“  

Riječ je projektu u kojem volonteri postavljaju kante i zaštitne ograde za vodozemce uz prometnice s ciljem da se spriječi njihovo stradavanje i omogući prelazak preko ceste. Tijekom dva tjedna do mjesec dana potrebno je kante prenijeti preko prometnice, prebrojati i prepoznati vrste vodozemaca te upisati podatke u evidencijski obrazac.

Uspješno je i brzo završena akcija postavljanja ograda za spašavanje vodozemaca na relaciji Selnica-Sveti Martin na Muri. Hvala svim volonterima na odazivu. Bilo nas je jako puno i završili smo u rekordnom roku– poručili su organizatori.

U akciji su sudjelovali:  Međurska priroda, MEV – Međimursko veleučilište u Čakovcu, Nobilis, članovi Veterinarskog fakulteta Zagreb, članovi udruge” Oaza 98″ pod pokroviteljstvom Općine Selnica.

Ostavi komentar