FOTO: Udruga građana Gardruža na prijemu kod župana Posavca

Međimurska županija šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Udruga građana „Gardruža“ Gardinovec osnovana je 2001. godine s ciljem organiziranja aktivnog provođenja slobodnog vremena te unapređenja zdravlja građana, osobito djece i starijih osoba.

Tijekom godina djelovanja članovi udruge bili su aktivni na području zaštite okoliša i prirode, ali i na području kulture, umjetnosti, sporta i rekreacije. Posljednje priznanje za njihov rad stiglo je na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ u prosincu 2018. godine.

Povodom „Dana sportske rekreacije Hrvatske“ članovima udruge uručeno je Priznanje za organizaciju i provedbu sportsko-rekreacijskih natjecanja i aktivnosti „Sport za sve“ na lokalnoj razini i obilježavanje „26. Svjetskog dana sporta“ u 2018. godini.

Prijem za članove udruge na čelu s predsjednicom Marijom Prekupec u Maloj vijećnici Međimurske županije upriličio je župan Matija Posavec uz pratnju privremene pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženke Novak.

Građanima koji aktivno preuzimaju inicijativu u područjima od javnog interesa te time potiču pozitivne promjene u svojoj sredini treba pokazati poštovanje i dati punu podršku u njihovom radu, kazao je Župan te im čestitao na brojnim hvalevrijednim projektima u kojima su tijekom godina sudjelovali. „Vidi se koliko ste truda uložili da Gardinovec izgleda lijepo i uredno. Pritom ste pazili na svaki detalj i na tome vam kao Župan zahvaljujem,“ dodao je.

Gardinovčkanke i Gardinovčani okupljeni u udrugu već su dobili priznanje Turističke zajednice Međimurske županije za uređenost parka 2008., 2009. i 2010. godine, a ove su godine izradili i u park smjestili veliku kopiju grba općine od buksusa. U 2018., Europskoj godini kulturne baštine, u suradnji s Muzejom Međimurja i općinom Belica postavili su spomen-ploču potočnom pralu na rukavcu Trnave u Gardinovcu.

Udruga ove godine obilježava osamnaest godina rada. Teško je pobrojati čime su se sve tijekom vremena bavili, no jedno je sigurno – svoj su Gardinovec učinili ugodnijim mjestom za život, a sumještane sretnijima i zadovoljnijima.

Ostavi komentar