FOTO: U Svetom Martinu na Muri svečano obliježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

U ponedjeljak, 5. kolovoza, u Župi svetog Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Svečano obilježavanje je započelo misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Perčić u koncelebraciji sa župnikom. Mons. Perčić naglasio je važnost žrtve i molitve za našu domovinu.

Na misnom slavlju bili su prisutni članovi Udruge dragovoljaca domovinskog rata podružnice Sveti Martin na Muri sa svojim predsjednikom Josipom Novinšćakom, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec sa svojim zamjenikom, potpredsjednik županijske skupštine Međimurske županije Franjo Makovec, načelnik policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec, predstavnici hrvatske vojske i ostalih udruga koje djeluju na području Općine Sveti Martin na Muri, kao i članovi obitelji poginulih branitelja.

Poslije misnog slavlja ispred spomen ploče poginulim braniteljima zapaljene su svijeće i postavljeno cvijeće. Župnik je predvodio molitvu, a pjevači su otpjevali jednu pjesmu.

Ostavi komentar