FOTO: U obiteljskoj kući Sanje i Antuna Pintarića iz Dekanovca sve je spremno za Uskrs!

Maštovitim kreacijama mještana Dekanovca nema kraja, pa je tako gotovo svako drugo dvorište ukrašeno pisanicama i uskrsnim motivima

Supružnici Sanja i Antun Pintarić pravi su umjetnici kad je u pitanju ukrašavanje okućnice i doma. Pintarići koji žive na kraju Bereka u Dekanovcu s uskrsnim uređenjem krenuli su dva tjedna uoči blagdana. Nakon božićne bajke, na red je stigla ona uskrsna.

Već u prednjem dijelu kuće nalaze se maskote zečića, pisanica, bubamara i gljiva. U izradi ručnih radova za okućnicu i dom Sanji i Antunu pomažu prijatelji, također supružnici Danijela i Dejan Jalšovec iz Dekanovca. Zbog određenih zdravstvenih problema, Antunu je teško samom rezati drvo i šperploče, ali je zato uz njega prijatelj Dejan. U osmišljavanju ideja i kreacija ovdje su žene, Sanja i Danijela koje rado oslikavaju zečiće i pisanice.

U dvorištu se tako na raznim lokacijama, među cvijećem i ukrasnim biljkama pronađu pisanice. Zečići su napravljeni od drveta i šperploča. Sanja pak, dok je suprug na poslu, obožava oslikavati pisanice. Ipak, pričekat će da se unuka vrati iz Njemačke, kako bi, kao što se to nekad radilo, ukrašavale pisanice na Veliku subotu, dan uoči Uskrsa.

U posjetu kuće obitelji Pintarić, stigla je i njihova prijateljica Anamarija Molnar koja također uživa u izradi ručnih radova. Sanji je poklonila velikog zekana napravljenog od jutene vreće. Maštovitim kreacijama mještana Dekanovca nema kraja, pa je tako gotovo svako drugo dvorište ukrašeno pisanicama i uskrsnim motivima.

Foto: Dora Vadlja

Ostavi komentar