15.2 C
Čakovec
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

FOTO: U čakovečkoj bolnici Svjetski dan hrane obilježen raznolikim zdravim obrocima iz njihovog restorana!

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane Županijska bolnica Čakovec uz zahvalu na svim obrocima i vrijedne ruke djelatnika njihovog restorana, prikazala raznovrstan odabir hrane za djelatnike: od ručka, raznih salata do nenadmašivih klipića.

Svjetski dan hrane veže se uz globalni cilj da nestane gladi u svijetu što se može ostvariti samo zajedničkim naporom i trudom.

Ovogodišnja tema u Županijskog bolnici Čakovec bila je i smanjenje stope pretilosti koja zbog ubrzanog načina života te sve manje slobodnog vremena dovodi do sve manjeg promišljanja o zdravom načinu prehrane te brojke pretilih samo rastu.

Cilj je prije svega suzbijanje gladi, pothranjenosti i siromaštva, ali i briga o sigurnosti hrane i dostupnosti sigurne hrane te održivo upravljanje prirodnim resursima.

Odsjek za dijetetiku i prehranu Županijske bolnice Čakovec je tim djelatnika koji svakodnevno brinu za zdravu i pravilnu prehranu naših pacijenata koji se pripremaju prema propisanim dijetama i postavljenim dijagnozama kako bi oporavak bio što brži i kvalitetniji.

Svjetski dan hrane u ŽB Čakovec Svjetski dan hrane u ŽB Čakovec Svjetski dan hrane u ŽB Čakovec Svjetski dan hrane u ŽB Čakovec Svjetski dan hrane u ŽB Čakovec Svjetski dan hrane u ŽB Čakovec

Izvor i foto: Županijska bolnica Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE